Annons

En krona per medlem till flyktinghjälp

Vällingby Hyresgästföreningen i Vällingby skänker 5 818 kronor till Radiohjälpen. Nu utmanar de andra hyresgästföreningar att göra samma sak.

– Vi tycker vi ska göra en insats. Beslutet var enhälligt, det var ett enkelt beslut, säger Janne Hanspers, ordförande i Hyresgästföreningen Vällingby.

En krona per medlem blir 5 818 kronor, så många var medlemmarna den sista juli i Vällingbyföreningen. Och precis som för många andra är flyktingkatastrofen i Medelhavet en fråga som kommer upp när människor träffas. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är ett angeläget beslut. Vi anser att det ligger väl inom vårt verksamhetsområde, säger Janne Hanspers och fortsätter.

Annons

– Vi utmanar andra föreningar att göra samma sak!

I Angered i Göteborg togs initiativ i flyktingfrågan i förra veckan. Hyresgästföreningens Stockholmsregion hoppas på gemensamma aktiviteter och ställningstaganden. Simon Safari, ordförande i Hyresgästföreningen region Stockholm, svarar på mejl att han tagit upp frågan med förbundets ledning att agera som en samlad organisation och på så sätt få en ännu starkare reaktion i frågan.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.