HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

En krona per medlem till flyktinghjälp

Vällingby Hyresgästföreningen i Vällingby skänker 5 818 kronor till Radiohjälpen. Nu utmanar de andra hyresgästföreningar att göra samma sak.

– Vi tycker vi ska göra en insats. Beslutet var enhälligt, det var ett enkelt beslut, säger Janne Hanspers, ordförande i Hyresgästföreningen Vällingby.

En krona per medlem blir 5 818 kronor, så många var medlemmarna den sista juli i Vällingbyföreningen. Och precis som för många andra är flyktingkatastrofen i Medelhavet en fråga som kommer upp när människor träffas. 

Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

– Det är ett angeläget beslut. Vi anser att det ligger väl inom vårt verksamhetsområde, säger Janne Hanspers och fortsätter.

Annons

– Vi utmanar andra föreningar att göra samma sak!

I Angered i Göteborg togs initiativ i flyktingfrågan i förra veckan. Hyresgästföreningens Stockholmsregion hoppas på gemensamma aktiviteter och ställningstaganden. Simon Safari, ordförande i Hyresgästföreningen region Stockholm, svarar på mejl att han tagit upp frågan med förbundets ledning att agera som en samlad organisation och på så sätt få en ännu starkare reaktion i frågan.

Annons
Läs ocksåRetroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjerRetroaktiva hyror, hyror,
Läs också Ekonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.