HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

En man och en kvinna gör upp om ordförandepost

Halland Den 27 april är det Hyresgästföreningen region norra Skånes fullmäktige i Ängelholm. På dagordningen är det val av ny ordförande samt beslut om en utredning gällande sänkt medlemsavgift för studenter.
Foto: Gry Ellebjerg
På lördag den 27 april är det fullmäktige för Hyresgästföreningen region norra Skåne. Mötet hålls i Ängelholm. Arkivbild.

Från början var de tre kandidater till regionordförandeposten. En har hoppat av och nu återstår två. Den ena är sittande regionordförande Merete Sundholm. Hon har varit ordförande i 4 år och utmanas nu av Rolf Malmberg. Han är ledamot i regionstyrelsen och ordförande i Hyresgästföreningen Nordvästskåne.

Enligt Thomas Stiernström, sammankallande i valberedningen, är det föreningsstyrelserna som har nominerat de båda kandidaterna.

Läs ocksåTorbjörn Rönnkvist omvald som regionordförande

– Vi i valberedningen har inga andra kandidater än de två. Båda har många års erfarenheter i rörelsen. De har stor kunskap och båda är lämpliga.

Det ska även beslutas om en motion till förbundsstämman 2020. Motionen går i korthet ut på att sänka medlemsavgiften för studenter och göra det mer attraktivt för dem att vara med i Hyresgästföreningen. Därför föreslås att förbundskontoret gör en utredning om hur ett nytt studentpaket med reducerad medlemsavgift kan se ut.

Läs också Studentrabatt – den frågan vill Hyresgästföreningen i Skåne driva Merete Sundholm vann ordförandeduellen i region norra Skåne Färre medlemmar ger sämre ekonomi i Storgöteborg Hyresgästföreningen sätter press på Rikshem i Helsingborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.