Annons

En man och en kvinna gör upp om ordförandepost

Halland Den 27 april är det Hyresgästföreningen region norra Skånes fullmäktige i Ängelholm. På dagordningen är det val av ny ordförande samt beslut om en utredning gällande sänkt medlemsavgift för studenter.
Foto: Gry Ellebjerg
På lördag den 27 april är det fullmäktige för Hyresgästföreningen region norra Skåne. Mötet hålls i Ängelholm. Arkivbild.

Från början var de tre kandidater till regionordförandeposten. En har hoppat av och nu återstår två. Den ena är sittande regionordförande Merete Sundholm. Hon har varit ordförande i 4 år och utmanas nu av Rolf Malmberg. Han är ledamot i regionstyrelsen och ordförande i Hyresgästföreningen Nordvästskåne.

Enligt Thomas Stiernström, sammankallande i valberedningen, är det föreningsstyrelserna som har nominerat de båda kandidaterna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi i valberedningen har inga andra kandidater än de två. Båda har många års erfarenheter i rörelsen. De har stor kunskap och båda är lämpliga.

Det ska även beslutas om en motion till förbundsstämman 2020. Motionen går i korthet ut på att sänka medlemsavgiften för studenter och göra det mer attraktivt för dem att vara med i Hyresgästföreningen. Därför föreslås att förbundskontoret gör en utredning om hur ett nytt studentpaket med reducerad medlemsavgift kan se ut.

Annons
Läs också Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Per fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandla Bäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfart Agnetha Andersson ny regionordförande efter votering – "Tack för förtroendet" Tre om ordförandeposten för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.