Annons

En smakresa på hemmaplan

Motala En smakresa till många av jordens hörn och ett tillfälle att träffa grannar som man kanske inte pratar så mycket med annars. Trivselkvällen på Väster lockade många.
Foto: Jenny Knutsson
, ,

– Det har varit minst 200 personer här hittills. Det är mycket mer än jag vågade hoppas på. Det är ju första gången vi gör det här, säger Johanna Edenblad, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

Det är riktigt trångt i lokalen på Agneshögsgatan, som hyrts tillfälligt för arrangemanget som har fått rubriken ”Tillsammans på Väster”.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Runt väggarna står bord där olika maträtter och bakverk är uppdukade. Det är bara att smaka. Spännande dofter blandas.

Framför Katica Alilović står fat med bland annat korv och ost. Det är kulturföreningen Balkanika som bjuder på specialiteter från olika delar av Balkan.

– Vi brukar träffas i föreningslokalen en gång i veckan och laga mat tillsammans, berättar Katica Alilović.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Några bord bort håller Armeniska föreningen till.

Annons

– Varsågod, säger Zarouhi Kasbarian och sträcker fram ett kakfat samtidigt som hon beklagar att den armeniska honungstårtan är slut.

– Det gick fort, det var många som ville smaka.

Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.

Hon och vännerna från föreningen tipsar om att det är lätt att hitta recept från Armenien på internet och att det ofta även finns filmer som pedagogiskt visar hur man gör.

De tycker att trivselkvällen är en bra idé och hoppas att det ska bli en tradition.

Och det kan den mycket väl bli, enligt Johanna Edenblad.

Annons

– Det vore roligt om vi kunde göra det här i fler områden i Motala också, tycker hon.

Även Platens områdeschef på Väster, Hans Isacsson, är positiv och hoppas att arrangemanget ska leda till att fler hyresgäster vill engagera sig.

– Det vore bra om det gick att få i gång en lokal Hyresgästförening här, säger han och förklarar:

– För oss som hyresvärd är det lättare att ha en diskussion om området när det finns en lokal förening att prata med. Det har vi sett i andra områden.

Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.