Annons

”Ett oförskämt högt krav”

Götene ​Kommunala Götenebostäder har begärt förhandling om 2010 års hyror. Bolaget vill höja med 4 procent från årsskiftet. Hyresgästföreningens förhandlare Per Johansson aviserar att han aldrig tänker gå med på det. Ytterligare två bolag har kommit med krav på höjningar.

​Götenebostäders krav innebär en höjning på 180 kronor per månad för en lägenhet som i dag kostar 4 500 kronor. Bolaget vill också höja avgiften för garage och p-platser med 10 procent.

I år har Hyresgästföreningen gått ut med att bolagen inte behöver höja hyrorna. Det rådande ekonomiska klimatet med låga räntor har inneburit medvind för de flesta samtidigt som det är bistra tider med arbetslöshet för många hyresgäster.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningens förhandlare Per Johansson anser att Götenebostäders krav är oförskämt högt.
– Hyreshöjningar i denna storleksordning finns inte ens i vår tankevärld. Jag kommer aldrig att skriva på hyresökningar i nivå med Götenebostäders yrkande, säger han i ett pressmeddelande.
Förhandlingarna med Götenebostäder startar vecka 49. Hem & Hyra har inte lyckats nå bolagets under fredagen.

Ytterligare två kommunala bostadsbolag i Skaraborg har begärt förhandling om hyran. Vara Bostäder kräver 1,5 procent och Tibrobyggen 1,8 procent från årsskiftet.

Annons
Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.