Annons

Få skrämdes av chockhöjning

Kalmar Trots att Kalmarhem nästan fördubblade månadshyran för parkeringsplatser, har de flesta behållit sina platser.

Det var i våras som Kalmarhem meddelade att månadshyran för ett hundratal garageplatser på Stensberg i Kalmar skulle höjas kraftigt. Från drygt 260 kronor till över 450 kronor i månaden.

Trots det har de flesta som påverkats av höjningen hittills valt att behålla sin plats, det skriver tidningen Östra Småland.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

— Det var absolut några som sade upp sina garageplatser men det var bara ett fåtal personer. Jag tror att jag fick ungefär fem samtal där personerna tyckte att det var en stor höjning, säger Maria Kindberg-Johansson, marknadschef på Kalmarhem, till tidningen.

Bostadsbolaget ska inte heller haft några svårigheter att hitta nya hyresgäster till de lediga p-platserna, skriver tidningen.

Annons
Läs också Gustavs hyra skulle chockhöjas: "Jag hade inte kunnat bo kvar" Lycksökare utnyttjar akut bostadsbrist: "Grogrund för huliganer" P-platsernas bredd passar en folkabubbla - men nu finns en halvmeter bredare bilar Tusentals bilar skadas på parkeringar – hyresvärdar vill göra p-platser bredare Ingemar möttes av mosad framskärm – fler skador när bilar växer ur p-platserna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.