Annons

Fabos hyror i Falkenberg höjs med 75 kronor

Falkenberg Från och med första januari får alla lägenheter hos Fabo en hyreshöjning på 75 kronor i månaden. Oavsett storlek på bostaden.

När hyresförhandlingen mellan det kommunala bostadsbolaget började yrkade Fabo på att hyrorna skulle höjas med 134 kronor i månaden. När det nu står klart att de landar på 75 kronor är Hyresgästföreningens förhandlare Jim Johansson nöjd.

− Uppgörelsen är rimlig, bland annat med tanke på den låga inflationen och de låga räntorna, säger han.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Orsaker till att höjningen i år inte blir i procent är att båda parter var överens om att genomföra en slags differentiering på storleksnivå.

Annons

− Stora lägenheter är ofta för dyra och små för billiga, säger Jim Johansson.

Årets uppgörelsen är en del ett hyressättningsprojekt som inleddes i våras. Det vill säga att parterna går igenom Fabos lägenhetsbestånd, ser över hyrorna och vilka faktorer som ska ligga till grund för hyrans storlek.

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Årets hyreshöjning var 2,15 procent vilket parterna kom överens om först när Hyresmarknadskommittén gick in och medlade. Mer om det kan du läsa här.

Annons

Fabo har cirka 2 600 lägenheter.

Läs också Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.