Annons

Fabos hyror i Falkenberg höjs med 75 kronor

Falkenberg Från och med första januari får alla lägenheter hos Fabo en hyreshöjning på 75 kronor i månaden. Oavsett storlek på bostaden.

När hyresförhandlingen mellan det kommunala bostadsbolaget började yrkade Fabo på att hyrorna skulle höjas med 134 kronor i månaden. När det nu står klart att de landar på 75 kronor är Hyresgästföreningens förhandlare Jim Johansson nöjd.

− Uppgörelsen är rimlig, bland annat med tanke på den låga inflationen och de låga räntorna, säger han.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Orsaker till att höjningen i år inte blir i procent är att båda parter var överens om att genomföra en slags differentiering på storleksnivå.

Annons

− Stora lägenheter är ofta för dyra och små för billiga, säger Jim Johansson.

Årets uppgörelsen är en del ett hyressättningsprojekt som inleddes i våras. Det vill säga att parterna går igenom Fabos lägenhetsbestånd, ser över hyrorna och vilka faktorer som ska ligga till grund för hyrans storlek.

Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.

Årets hyreshöjning var 2,15 procent vilket parterna kom överens om först när Hyresmarknadskommittén gick in och medlade. Mer om det kan du läsa här.

Annons

Fabo har cirka 2 600 lägenheter.

Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.