Annons

Familjedag lockade många i Ydre

Ydre Trolleri, ponnyridning och nycirkus. Familjedagen i Österbymo lockade många besökare med olika sorts aktiviteter.
Foto: Jakob Kindesjö
På familjedagen framförde Östgötateatern nycirkusföreställningen Inget kalas utan knas.

Solen kikade fram av och till under söndagseftermiddagen när familjedagen hölls vid torget i Österbymo. Här kunde besökaren bland annat kika på räddningstjänstens fordon, rida ponny, se trolleri eller prova ansiktsmålning och pysselverkstad.

— Vi har testat att rida ponny, nu ska vi måla och sedan kanske kolla på brandbilarna om vi kommer vidare. Det brukar inte hända så mycket här i Ydre, så det är ett bra initiativ, säger Erik Lilja som besökte familjedagen med sexåriga dottern Agnes.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
Pysselverkstad och ansiktsmålning var en av många aktiviteter.

I ett tält intill bjöd föreningen Kvar i Ydre på musikframträdanden och dans. Några provade även på att försöka lära sig att skriva på persiska.

— Det var faktiskt svårare än vad jag trodde. Det är väldigt annorlunda, det var inte bara att skriva från höger till vänster, säger Viktor Konnebäck som provade att skriva sitt förnamn.

Annons

Kommunägda Ydrebostäder höll visning av en femrumslägenhet i ett hus vid torget och passade även på att informera om deras nybyggda bostäder i Dalbylandet.

Läs ocksåGratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringenEn parkeringsplats till vänster och till höger en bild på en leende kvinna med slöja.

— Vi har haft många nyfikna som är här och vill kolla. Det är en bra chans för oss att visa upp oss och berätta vad som finns och samtidigt erbjuda lite trevliga aktiviteter för våra hyresgäster, säger Louise Tollemark på Ydrebostäder.

Ester Simonsens familj besökte Hyresgästföreningens monter på familjedagen.

Hyresgästföreningen fanns på plats med sin husbil, serverade korv, svarade på besökarnas boendefrågor och försökte rekrytera fler aktiva.

–Det är viktigt att vi är ute och är synliga. Vi behöver få fler intresserade som är förtroendevalda, säger Kent Gustavsson på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåBostadsbrist i grannkommunerna - men här kan hyreshus rivas

Det är första gången som familjedagen ordnas på orten. Bakom arrangemanget står bland annat Hyresgästföreningen, ABF, PRO, Kinda- Ydre sparbank och kommunen.

— Det känns kul att vi kunde gå ihop och göra något lite större tillsammans med andra. Vi brukar ha Östgötateatern här men nu kunde vi erbjuda något mer, säger Christine Åström, biblioteks- och kulturchef på Ydre kommun.

Läs också Det blir han som ska få Ydreborna att välja bort villan Här kan du få bostad samma dag Här höjs hyran mest i landet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.