Annons

Får bo kvar trots Facebook-status

Nyheter "Nu har vi bott i huset i 1,5 månader", skrev en ung stockholmare på Facebook i februari i fjol. Det kunde ha kostat honom kontraktet på en etta på Södermalm.

Det kan vara riskabelt att vara för aktiv på Facebook. Det fick en ung man i Stockholm erfara när hyresvärden använde hans statusuppdatering för att försöka få honom uppsagd.

Mannen äger en villa norr om Stockholm tillsammans med sin flickvän och hyresvärden hävdade att det är där han bor. En snickare som har arbetat mycket i hyreshuset på Södermalm har också vittnat om att han sällan har sett hyresgästen i huset – i stället har en annan man och hans dotter kommit och gått.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Facebook-uppdateringen ”nu har vi bott i huset i 1,5 månader” användes som delbevis för att mannen inte bor i ettan utan hyr ut den olovligt i andra hand.

Annons

Mannen har förklarat sig med att han bor ungefär hälften av tiden i lägenheten och hälften av tiden hos sin flickvän. Villan har de köpt som en investering för att renovera och sedan sälja med förtjänst, men ingen bor där. Att han inte har varit synlig i hyreshuset på Södermalm kan bero på hans långa arbetsdagar.

Både hyresnämnden och nu även Svea hovrätt har kommit fram till att han får behålla kontraktet. Hovrätten skriver i sin dom att mannen gör ett trovärdigt intryck och att hyresvärden inte har kunnat bevisa att han inte bor där.

Läs ocksåTillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut demBoöbolagen fick inte igenom sin hyreshöjning. Då fick alla hyresgästerna ett brev om att de är uppsagda.

Hur han förklarade sin formulering på Facebook framgår inte av domen  

Annons
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.