HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Färre buskar ökar tryggheten

Motala Hyresgäster och värd gjorde gemensam sak och fixade till utemiljön i Charlottenborg. Färre träd och buskar ger ökad trygghet, tycker hyresgästerna Johnny och Britt-Marie Westrum.
Foto: Jenny Knutsson
, ,

Två gånger om året träffas den lokala hyresgästföreningen Charlottenborg i Motala och hyresvärden Bostadsstiftelsen Platen för att ha samrådsmöte.

– Vi samlar på oss synpunkter från hyresgästerna och tar upp dessa med värden. Tillsammans gör vi en lista över vad som behöver fixas, så att vi sedan kan följa upp och bocka av det som har blivit gjort, säger Johnny Westrum, ordförande i Hyresgästföreningen Charlottenborg.

Läs ocksåGratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringenEn parkeringsplats till vänster och till höger en bild på en leende kvinna med slöja.

Han tycker att arbetssättet fungerar bra eftersom det gör det lättare att få gehör för att problem behöver åtgärdas samtidigt som det ökar förståelsen parterna emellan.

– Förut blev den där listan bara längre och längre för varje gång men i år har det hänt mycket här i området och listan har faktiskt krympt, säger han.

Bland annat har utemiljön rustats på flera gårdar.

Läs ocksåNils-Gunnar har fel telefon - blir utan hyresbonus till julMan sitter vid ett bord och håller i en mobiltelefon

– Det var precis igenväxt här förut och många klagade på att det var skumt och obehagligt med så mycket växtlighet, säger Johnny och visar en uteplats som har röjts.

Dessutom har staket gjorts lägre och målats, något som flera hyresgäster har hjälpt till med. Nya bänkar och bord har det också blivit på gården närmast huset som paret Westrum bor i. På den intilliggande fotbollsplanen har de gamla slitna målen bytts ut.

Saknar ni inte buskarna och träden?

Läs ocksåFrån Italien till Gamla stan - här blir balkongerna läktareEn kvinnligt dirigent dirigerar. Hon står utomhus framför en balkong. På balkongen står tre hyresgäster.

– Visst vill vi att det ska växa och vara grönt, men det hade fått växa för mycket. Det är mycket ljusare inne i lägenheterna nu, så folk slipper ha lamporna tända mitt på dagen, säger Johnny Westrum.

Allt är inte färdigt ännu, men fler åtgärder är på gång.

– Man får ta lite i taget för pengarna räcker inte till allt samtidigt, säger Johnny Westrum, som är nöjd med resultatet så långt.

Läs också Arne hamnade i flyttkarusell som ska pågå i tio år Så blir din hyra 2021 i Östergötland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.