Annons

Fastighetsägarna friar Heimstaden

Landskrona ​Branschorganisationen Fastighetsägarna Syds ansvarsnämnd avskriver ärendet kring bostadsbolaget Heimstaden. Enligt ansvarsnämndens utredning har Heimstaden inte brustit i sin förvaltning av fastigheterna i Landskrona.

Bostadsbolaget Heimstaden kom på första plats när Hem & Hyra nyligen listade Sveriges värsta hyresvärdar. Tidningens granskning visade att Heimstaden är det bolag som får flest klagomål – 39 ärenden per 1000 lägenheter – från Hyresgästföreningens medlemmar.

Annons
Mot bakgrund av det stora antalet medlemsärenden ställdes bostadsbolaget i slutet av januari inför Fastighetsägarna Syds ansvarsnämnd.
Enligt ansvarsnämndens utredning rör majoriteten av klagomålen Heimstadens lägenheter i Landskrona, som bostadsbolaget tog över 2006. Enligt ansvarsnämnden fanns det stora brister i fastigheterna redan när Heimstaden tog över dem, och i ett pressmeddelande skriver man att Heimstaden ”på ett övertygande sätt redovisat alla de åtgärder, som man för avsevärda belopp har vidtagit för att komma till rätta med bristerna.” Med den motiveringen avskriver ansvarsnämnden alltså ärendet.

Annons
Fakta: Fastighetsägarnas ansvarsnämnd

Ansvarsnämnden är en granskningsnämnd som bedrivs i Fastighetsägarna Syds regi. Den har till uppgift att granska om organisationens medlemmar åsidosätter god sed på hyresmarknaden. Nämnden består av en lagfaren domare och ett antal fastighetsägarrepresentanter.

Läs också Guide till hemförsäkringar Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Skiljemannens beslut: Tusentals helsingborgare får hyreshöjning med 5,3 procent Norrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över" Livsfarlig smitta i hyreshus kan ha kommit från rörstumpar och handdukstorkar Hyresbasen om direktaviseringen i Malmö: ”Fel att göra så”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.