Annons

Fastighetsägarna kritiserar värden

Hudiksvall ​Ordföranden i Fastighetsägarna i Gävle-Dala, Greger Skogkvist, kritiserar den hyresvärd i Hudiksvall som hänger ut sina hyresgäster på en anslagstavla. Han uppmanar Hyresgästföreningen att föra ärendet vidare till Fastighetsägarnas etiska nämnd.

​Som Hem & Hyra berättat har en hyresvärd i Hudiksvall på ett anslag på en anslagstavla namngett de hyresgäster som genom att kräva förhandlingsordning enligt värden förespråkar ”diktatur och kommunistisk socialism” och bär det yttersta ansvaret för att hyrorna höjs.

– Han har brutit både  mot våra etiska regler och förhandlingsordningen. Vi har mycket klara riktlinjer för hur en hyresvärd ska bete sig mot kunderna, alltså hyresgästerna, säger Greger Skogkvist.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mats Gustafsson på Fastighetsägarna i Gävle, avrådde Hudiksvallsvärden från att sätta upp anslaget och han har också träffat honom för att gå igenom de etiska reglerna som Fastighetsägarna tillämpar.

Annons

Fastighetsägarna kommer nu att titta närmare på vad som hänt och det kan hända att hyresvärden utesluts.

– Vår vd är jurist och han säger att det är solklart att Hyresgästföreningen ska anmäla honom till vår etiska nämnd. Han håller med om att värden bryter mot såväl de etiska riktlinjerna som förhandlingsordningen, säger Greger Skogkvist.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Hem & Hyra har inte kunnat nå hyresvärden för en kommentar och Greger Skogkvist har inte heller pratat direkt med honom:

Annons

– Jag talar på andrahandsuppgifter men jag har talat med både Mats Gustafsson på Fastighetsägarna i Gävle och med Britt Westerlund på Hyresgästföreningen i Hudiksvall och jag litar fullständigt på dem båda två.

Läs också Ginzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!" Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.