Annons

Fastighetsägarna öppnar plånboken

Skellefteå Fastighetsägarna i Skellefteå har beslutat att rekommendera sin medlemmar att ersätta hyresgästerna för det otjänliga dricksvattnet.

Branschorganisationen Fastighetsägarnas lokala styrelse i Skellefteå har beslutat att rekommendera sina medlemmar att betala ut ersättning till hyresgästerna som drabbades av det odrickbara vattnet 2011.

Detta drygt en månad efter uppgörelsen mellan det kommunala bostadsbolaget Skebo och Hyresgästföreningen om att ersätta hyresgästerna med motsvarande fem procent av hyran under tiden som vattnet inte gick att dricka.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är märkligt att hyresvärdarna ska stå för ersättningen till hyresgästerna och inte ägaren av VA-nätet, det vill säga kommunen. Dagens lagstiftning på området har brister eftersom den inte tar hänsyn till huruvida hyresvärden orsakat problemet. Det gör det omöjligt för en hyresvärd att skydda sig mot ekonomiska förluster, säger Monika Lundberg, marknadsområdeschef för Fastighetsägarna i norra Norrland.

Storleken på ersättningen till hyresgästerna rekommenderas även av Fastighetsägarna bli fem procent av hyran. För att få ersättning måste varje hyresgäst själv ansöka om det hos respektive hyresvärd.

Annons
Läs också Grannen rökte – kvinnan deponerade hyran: "Stridsåtgärd eller för att trakassera" Nästa års hyror klara för Hallstahems hyresgäster Nya hyror i Jämtland från 1 februari Lägre hyror tydligaste effekten av investeringsstödet Missnöje med nya privathyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.