HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

-Fel av hyresnämnden att vänta

Sandviken ​– Att lagen var på väg att försvinna måste ju Hyresnämnden ha vetat. Det här kan bli ett elände för hyresgästerna, säger Mårten Gulin på Hyresgästföreningen i Gävle med anledning av att en fastighetsaffär i Storvik i Sandvikens kommun som Hyresgästföreningen ville stoppa nu kan bli av.

​Hem & Hyra har i ett flertal artiklar berättat om det skuldtyngda fastighetsbolaget Lytkina och företagets affärer med bland annat en fastighet i Krylbo och två i Storvik.

Krylbofastigheten är såld av Kronofogden för att täcka skulder till Swedbank och i Storvik ville ägarinnans före detta man men fortfarande affärspartner göra affärer med de två fastigheterna.
Hyresgästföreningen gavs i december möjlighet att yttra sig i frågan och sa då nej till försäljningen som skulle ske mellan olika bolag i Lytkinas företagsgrupp.
Håkan Forsman, ärendehandläggare i förvärvsfrågor på Hyresgästföreningen i Västerås, grundade sin åsikt på att ”exmannens planer inte garanterade att fastigheterna skulle komma att skötas på ett praktiskt och ekonomiskt bra sätt”.
Frågan om exmannen skulle få köpa fastigheterna eller inte skulle avgöras i Hyresnämnden men en lagändring kom före nämndens beslut. Lagen om förvärv av hyresfastigheter, vars syfte bland annat var att oseriösa fastighetsaffärer skulle stoppas, har upphävts och det innebär att affären nu kan bli av.
Mårten Gulin på Hyresgästföreningen i Gävle är upprörd över hur Hyresnämnden agerat:
– De måste ha vetat att lagändringen var på gång och de borde ha agerat snabbt och stoppat affärerna. Det här kan bli ett elände för hyresgästerna i Storvik.

Läs också Hyresgästerna på trygghetsboendet i Uddevalla får inte tillbaks överhyran Charles renoverade badrummet ur egen ficka – nu vräks han och barnen av värden "Väldigt bra för pengarna" – supervärden tvingas flytta efter svartuthyrning Maria tog striden mot hotellhusvärden – slipper vräkas efter hovrättsbeslut Här smetar han avföring över hela trapphuset – nu tvingas mannen att flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.