HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fiber till hyresgäster på Tjörn

Tjörn Nu ska samtliga 550 hyresgäster hos Tjörns Bostads ha tillgång till uppkoppling via fiber. Hyran blir dyrare, men tv-kanalerna fler.

Från och med januari 2013 betalar samtliga hushåll inom det kommunala bostadsbolagets bestånd 17 kronor mer i hyra varje månad. Orsaken är att Tjörns Bostads nu byter ut tidigare parabolanläggningar mot uppkoppling mot öns nya fibernät.

Redan från och med den här veckan ska samtliga hyresgäster själva kunna välja leverantör av tjänster inom telefoni, tv och bredband – allt enligt det avtal som värden tecknat med nätägaren Telia.

Läs ocksåBredbandet stryps – från 100 till 1 megabit: "Det blir försämrat"

– Framför allt får vi ett större tv-utbud, och kvalitetsmässigt blir uppkopplingen mycket snabbare. Man är inte heller låst till Telia för telefoni, säger Tjörns Bostads vd Berndt Grönlund som tror att standardhöjningen kommer att uppskattas av hyresgästerna.

Annons

Den som har problem med att ställa in kanaler uppmanas höra av sig till bostadsbolaget, som lovar att rycka ut snarast möjligt.

– Oftast är folk ganska beroende av tv så vi försöker hjälpa dem på dagen, säger Berndt Grönlund.

Annons
Läs ocksåOm 5 år kan det smarta hemmet ha flyttat in till hyresgästerna
Läs också Fortfarande svart i rutan trots nämndbeslut Klart med höjda hyror på Tjörn Hon vann fajt om tv-kanaler

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.