Annons

Fler attefallshus på gång i Östersund

Östersund Bygglovsansökan för att ställa upp ytterligare 18 attefallshus har lämnats in av Östersundshem. Det tänkta området ligger längs med Tallbacksvägen vid fotbollsstadion.
Foto: PRESSBILD
Här, utmed Tallbacksvägen bakom Jämtkraft Arena, är det tänkt att husen ska ställas upp. Infarten sker via markerad väg för att inte belasta Tallbacksvägen.

Hittills har 28 attefallshus installerats på områdena Blomstergården och Valla i Östersund.
– Dessa områden är lugna, problemfria och utan störningar. Många vill bo i attefallshusen, och vi har i dagsläget ett stort intresse från målgrupperna, skriver Östersundshem i ett pressmeddelande.
Målgruppen är alltså som tidigare – nyanlända, studenter och arbetslösa ungdomar mellan 18 och 25 år.
Nu är dags för 18 hus till. Och ett servicehus med tvättstuga.
Platsen är en tomt utmed Tallbacksvägen, bakom Jämtkraft Arena och intilliggande fotbollsplan.
Lösningen är inte permanent utan handlar om ett tillfälligt bygglov som sträcker sig över fem år.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Fastighetsskötare hotade kvinna som precis blivit misshandlad: "Se till att du står utan bostad" Hyrde ut rum i smyg – i hyresfemma som socialtjänsten betalade: "Undanhöll uppgifter" Kvinna hyrde ut sin lägenhet för sexköp – för sex gånger originalhyran Besöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp” Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.