Annons

Fler lägenheter kan bli verklighet i Gamla stan

Motala Platen har beslutat att väcka nytt liv i planerna på att bygga bostadshus mellan de befintliga i Gamla stan i Motala.
Foto: Jenny Knutsson
Platen kan komma att bygga nya lägenheter mellan befintliga hus i Gamla stan i Motala.

– Vi hade ett projekt på gång 2009 då vi tänkte bygga ägarlägenheter. Men det blev inte av för intresset var för svagt, berättar Ulf-Henrik Östlund, marknads- och kommunikationschef hos Bostadsstiftelsen Platen.

Hyresvärden har fortfarande kvar byggrätten på fyra tomter i Gamla stan. Nu har styrelsen beslutat att man ska ta upp frågan om hur tomterna kan användas på nytt och utreda vilken typ av flerbostadshus som kan passa. Byggrätterna tillåter hus med högst tre våningar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är vanliga hyresrätter vi funderar på nu, säger Ulf-Henrik Östlund.

Annons

Han betonar att processen är i ett mycket tidigt skede och att inget beslut om att faktiskt bygga har tagits. Andra projekt, som etapp två på Redareplan och planerad nybyggnation i Borensberg har högre prioritet.

– Men med den situation vi är i nu, med bostadsbrist, vill kommunen att alla ska bygga och man har gjort en bostadsförsörjningsplan. Vi tittar på vilka byggrätter vi har och redovisar det till kommunen, säger Ulf-Henrik Östlund.

Annons
Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.
Läs också Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Nils-Gunnar har fel telefon - blir utan hyresbonus till jul

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.