Annons

Fler lokala föreningar i Västsverige

Halland Det lokala engagemanget bland hyresgäster verkar öka i Västsverige. Förra året ökande antalet lokala föreningar markant.

Hyresgästföreningen region Västra Sverige är uppdelad på 13 hyresgästföreningar, från Södra Bohuslän ned till Varberg. Därunder finns en lång rad lokala föreningar – föreningar som just nu verkar bli fler.

Förra året startades 13 nya lokala föreningar (LH) upp i Västsverige. I och med att två föreningar också lades ned innebär det en ökning med elva stycken, vilket är mycket jämfört med tidigare år. Totalt finns det nu strax under 200 LH i regionen. Henrik Nilsson, chef för lokalt utvecklingsarbete på regionkontoret, välkomnar tillskottet.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det här innebär att vi får fler kontaktytor. Hyresgästerna får mer att säga till om i sitt bostadsområde, och vi får bättre koll på vad som händer runt om i regionen, säger han.

Annons

En av de nya tillskotten är Alania, den första lokala hyresgästföreningen i Kungsbacka på många år. Den 28-årige Martin Andreasson tröttnade till slut på den krånglande hissen och andra brister i det gamla huset på Storgatan mitt i stan. Det var han inte ensam om. Flera grannar samlades för att diskutera hur de skulle kunna arbeta för ett bättre boende, och det hela ledde till att en ny lokal hyresgästförening bildades.

– Läget är kanon, och vi betalar väldigt dyra hyror. Är det ett problemfritt boende tycker jag att man kan acceptera det. Men då ska det vara tipp topp, berättade Martin Andreasson när Hem & Hyra träffade honom i höstas.

Annons
Läs ocksåFyra generationer som skapar trivsel i bostadsområdet"Fem veckor efter att vi ställt frågan till Strömstadsbyggen var hundrastgården klar", säger Petra Hedström (till vänster i röd jacka) med sin mamma Camilla. Hundägarna Anki Salerud och Linda Hansson uppskattar initiativet.
Läs också Beslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringar Risk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!" Minusbudget på tio miljoner klubbad i Storgöteborg Starkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.