Annons

Fler lokala föreningar i Västsverige

Halland Det lokala engagemanget bland hyresgäster verkar öka i Västsverige. Förra året ökande antalet lokala föreningar markant.

Hyresgästföreningen region Västra Sverige är uppdelad på 13 hyresgästföreningar, från Södra Bohuslän ned till Varberg. Därunder finns en lång rad lokala föreningar – föreningar som just nu verkar bli fler.

Förra året startades 13 nya lokala föreningar (LH) upp i Västsverige. I och med att två föreningar också lades ned innebär det en ökning med elva stycken, vilket är mycket jämfört med tidigare år. Totalt finns det nu strax under 200 LH i regionen. Henrik Nilsson, chef för lokalt utvecklingsarbete på regionkontoret, välkomnar tillskottet.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Det här innebär att vi får fler kontaktytor. Hyresgästerna får mer att säga till om i sitt bostadsområde, och vi får bättre koll på vad som händer runt om i regionen, säger han.

Annons

En av de nya tillskotten är Alania, den första lokala hyresgästföreningen i Kungsbacka på många år. Den 28-årige Martin Andreasson tröttnade till slut på den krånglande hissen och andra brister i det gamla huset på Storgatan mitt i stan. Det var han inte ensam om. Flera grannar samlades för att diskutera hur de skulle kunna arbeta för ett bättre boende, och det hela ledde till att en ny lokal hyresgästförening bildades.

– Läget är kanon, och vi betalar väldigt dyra hyror. Är det ett problemfritt boende tycker jag att man kan acceptera det. Men då ska det vara tipp topp, berättade Martin Andreasson när Hem & Hyra träffade honom i höstas.

Annons
Läs ocksåMinusbudget på tio miljoner klubbad i StorgöteborgHyresgästföreningen region Västra Sverige har haft höstfullmäktige och antagit budget och verksamhetsplan för 2024 och 2025.
Läs också Starkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg Garagestriden har fått hyresgästerna att gå samman Tio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nytt Han går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.