Annons

Flest klagomål mot Ejendomsselskabet

Malmö ​Det danska bolaget Ejendomsselskabet utmärker sig bland de tio största bostadsföretagen i södra Skåne. Bolaget har överlägset flest ärenden hos Hyresgästföreningen per tusen lägenheter. Det visar en undersökning som Hem & Hyra gjort.

​Hem & Hyra har tittat på hur många ärenden de största hyresvärdarna haft hos Hyresgästföreningen under perioden oktober 2006 till oktober 2007. Värst är Ejendomsselskabet.

Att så många klagar på just Ejendomsselskabet är inget som förvånar Lars Persson, förhandlare på Hyresgästföreningen i Malmö.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

− Deras ägande verkar endast vara en ekonomisk placering. Men varför ska man äga om man inte samtidigt utvecklar boendet. Det är ändå till sist människor man handlar med. Var finns ansvarskänslan för de boende?

Lars Persson menar att ägaren nöjer sig med att handla upp den allra billigaste förvaltningen från Newsec som i sin tur kan skylla alla missförhållanden på att pengarna inte räcker.

Annons

Resultatet blir att fastigheterna missköts och förfaller, enligt Lars Persson. Han nämner några exempel från Ejendomsselskabets fastigheter på Lindängen och Hermodsdal: trasiga staket med spikar som sticker ut, löst hängande plåtar och sladdar.

Läs ocksåPrivata hyreshus i Fagersta kan tas över av kommunen

− Ofta blir det direkt farligt. Jag bara väntar på att det händer en dödsolycka, säger Lars Persson.

Vare sig Acta Kapitalförvaltning som äger Ejendomsselskabet eller Newsecs förvaltning i Malmö vill kommentera uppgifterna. I stället hänvisar de till Cecilia Ahlquist, kommunikationsansvarig på Newsec Asset Management.

– Vår kunds målsättning, liksom vår egen är att ha nöjda hyresgäster, säger hon.

Annons
Läs också50 lampor in i sovrummet – nu anmäls värden

Någon förklaring till varför just Ejendomsselskabet toppar statistiken kan hon inte ge.

– Vi har en påse pengar och den gör vi vad vi kan med. Men vår budget är inte något vi vill diskutera i media.

Läs också Stort missnöje bland hyresgäster i Jordbro Svartkontrakten på Herrgården utreds av korruptionsenhet Ny handel med svartkontrakt avslöjad i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.