Annons

Flydde genom fönstret när grannen bröt sig in

Göteborg En kvinna i centrala Göteborg tvingades klättra ut genom fönstret och söka skydd när en våldsam granne attackerade hennes ytterdörr med tillhyggen. Nu tvingas den hotfulla grannen flytta.
Foto: Pixabay

Det var i vintras som incidenten ägde rum i ett centralt kvarter i Göteborg. Kvinnan hörde hur någon med våld försökte ta sig in i lägenheten genom att forcera ytterdörren med tillhyggen.

Hon vågade inte stanna i bostaden utan flydde ut genom ett fönster och in till en granne, där hon ringde polisen. Både dörren och väggen intill förstördes under attacken.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresvärden besökte huset efter händelsen, och uppmanade grannen att lugna ner sig och avstå våldsamheter. Saken ska också ha polisanmälts.

Men en natt bara en vecka senare var det dags igen. Då ska grannen ha skrikit och gapat och bankat på samma ytterdörr.

Annons

Kvinnan är inneboende i lägenheten. Både hon och lägenhetsinnehavaren hävdar att våldsamheterna beror på att den upprörda grannen tycker att kvinnan har ”en jobbig röst”.

Läs ocksåAnmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat”Kollage med ett hyresavtal, profil av en man och en domstolsförhandling.

Värden vände sig till hyresnämnden för att få riva mannens kontrakt, med hänvisning till att han flera gånger försökt ta sig in i grannlägenheten med våld.

Där fick bolaget också gehör. Hyresnämnden bedömer värdens bevisning som trovärdig, och anser att mannen både utsatt grannarna för störningar och orsakat skada på huset.

Annons

Därför tvingas han nu flytta ut.

Läs ocksåInger och Ivar har bott mitt emot varandra i nästan 50 år: "Vi är som en stor familj"Inger Persson Bergvall och Ivar Södergren

Det framgår inte hur mannen ställer sig till anklagelserna mot honom. Han dök aldrig upp i hyresnämnden, och har heller inte yttrat sig i övrigt.

Läs också Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Domstolen har bestämt – pensionären Anette slipper ha barnfamiljer som grannar: ”Kaos och obehag i kvadrat" Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.