HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Flydde genom fönstret när grannen bröt sig in

Göteborg En kvinna i centrala Göteborg tvingades klättra ut genom fönstret och söka skydd när en våldsam granne attackerade hennes ytterdörr med tillhyggen. Nu tvingas den hotfulla grannen flytta.
Foto: Pixabay

Det var i vintras som incidenten ägde rum i ett centralt kvarter i Göteborg. Kvinnan hörde hur någon med våld försökte ta sig in i lägenheten genom att forcera ytterdörren med tillhyggen.

Hon vågade inte stanna i bostaden utan flydde ut genom ett fönster och in till en granne, där hon ringde polisen. Både dörren och väggen intill förstördes under attacken.

Läs ocksåI Råslätt och Öxnehaga har man fått fart på ungdomarna

Hyresvärden besökte huset efter händelsen, och uppmanade grannen att lugna ner sig och avstå våldsamheter. Saken ska också ha polisanmälts.

Men en natt bara en vecka senare var det dags igen. Då ska grannen ha skrikit och gapat och bankat på samma ytterdörr.

Kvinnan är inneboende i lägenheten. Både hon och lägenhetsinnehavaren hävdar att våldsamheterna beror på att den upprörda grannen tycker att kvinnan har ”en jobbig röst”.

Läs ocksåGullspång trea på inbrottslista - fel menar polisen

Värden vände sig till hyresnämnden för att få riva mannens kontrakt, med hänvisning till att han flera gånger försökt ta sig in i grannlägenheten med våld.

Där fick bolaget också gehör. Hyresnämnden bedömer värdens bevisning som trovärdig, och anser att mannen både utsatt grannarna för störningar och orsakat skada på huset.

Därför tvingas han nu flytta ut.

Läs ocksåSkickade hundratals klagomål – var nära att mista bostadenHänder skriver på tangentbord.

Det framgår inte hur mannen ställer sig till anklagelserna mot honom. Han dök aldrig upp i hyresnämnden, och har heller inte yttrat sig i övrigt.

Läs också Mammor satte ner foten och gjorde området i Grums lugnare Granncafé, kärlek och giftermål

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.