Annons

Folkpartiet vill plocka ut mer pengar från MKB

Malmö I stället för att höja skatten för alla Malmöbor vill Folkpartiet att MKB:s hyresgäster är med och betalar mer till förskolor, skolor och äldreomsorg.

Folkpartiet i Malmö presenterade i veckan sin skuggbudget. I den ser Folkpartiet bland annat möjligheten att i stället för att höja kommunalskatten plocka ut en större del av MKB:s vinst. Partiet underkänner MKB:s arbete med miljonprogramstorgen och menar att man genom att sälja kommersiella lokaler kan höja utdelningen från MKB från förra årets uttag på 30 miljoner kronor till 80 miljoner kronor.

– Det finns aktörer som kan göra torgen roligare och mer spännande, säger Tore Robertsson (FP), ledamot i MKB:s styrelse, till Sydsvenskan.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

För fem år sedan föreslog Folkpartiet att MKB skulle ta över ytterligare fastigheter på Herrgården eftersom bolaget gjort ett så bra jobb med att rusta upp de sex nedgångna hyreshus man köpte år 2006. Läs mer om det här. Nu har partiet svängt och till Sveriges radio säger Folkpartiet att just Herrgården kan vara ett område som kan vara aktuellt att sälja.

Annons
Läs också Här gnager råttorna sönder hyresgästernas bilar: ”Tänk om bromsarna slutar fungera” Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Safija ställer upp för barnen med kramar och djur Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!" Här skötte hyresgäster om gården – men sen skulle växterna väck: ”Chockerande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.