Annons

För mycket prylar – blir av med kontraktet

Huddinge Kvinnan använde sin hyresrätt för att förvara arvegods istället för att bo där. Det får man inte enligt hyreslagen och hon blir därför av med lägenheten.

Hyresvärden Huge har vid två tillfällen varit inne i lägenheten som då varit så belamrad och smutsig med saker att det knappt gått att komma in. Trots rättelser gjorde kvinnan dock inga större förändringar. Kvinnan har dessutom varit skriven på en adress på Sibyllegatan mellan 2007 och 2010.

Kvinnan hävdade att hon bor i lägenheten men att det tagit tid för henne att folkbokföra sig där. Då hon genomgått en näthinneoperation har hon bitvis haft svårt att se och därför inte kunnat rensa ur lägenheten. Hon bor i lägenheten men jobbar på restaurang och äter sina måltider på jobbet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Både Hyresnämnden och Svea hovrätt gick på hyresvärdens uppgifter om vanvård och kvinnans hyreskontrakt anses vara förverkat.

Annons
Läs också Värden om att Karin, 96, smittades av legionella: "ska inte finnas i husen" Evas 96-åriga mamma var svårt sjuk i cancer och smittades av legionella – ”värden vill mörka” Huge slipper böter för ventilationsbrister Huge får böta 37 500 kronor Bostadsbolag hotas av 1,4 miljoner i böter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.