Annons

Huge får böta 37 500 kronor

Huddinge Skatteverket tvingar Huge Fastigheter att betala en kontrollavgift på 37 500 kronor. Skälet är att bostadsbolaget hade brutit mot lagen och inte registrerat vilka som arbetade på ett bygge.

För att motverka svartarbete infördes krav på registrering av personal på byggarbetsplatser. Alla anställda ska skriva in sina namn i en elektronisk personalliggare. Men när Skatteverkets kontrollanter besökte en av Huge Fastigheters byggarbetsplatser på Huddingevägen 352 den 15:e augusti visade det sig att flera byggjobbare inte hade fyllt i någon liggare av den enkla anledningen att det inte fanns någon.

I Huge Fastigheters svar till Skatteverket står också att projektet inte var så stort i början att det krävdes en anmälan till Skatteverket och en personalliggare, men att det vid ett byggmöte den 16:e augusti, en dag efter Skatteverkets kontroll, konstaterades att projektet kommer att bli större och personalliggare krävs. Den 16:e augusti gjorde Huge Fastigheter en anmälan till Skatteverket.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men Skatteverket tar inte hänsyn till Huge Fastigheters förklaring utan beslutar att bolaget ska betala avgiften på 37 500 kronor.

I en skrivelse till Skatteverket bestrider Huge Fastigheter beslutet och hävdar att Skatteverket fått felaktig information vid kontrollen av byggarbetsplatsen och att Skatteverkets beslut därför är fattat på ett underlag som inte är korrekt. Bolaget hävdar att de agerat enligt gällande regelverk.

Annons
Läs också Glömde släcka ljuset – döms till att betala en kvarts miljon Värden om att Karin, 96, smittades av legionella: "ska inte finnas i husen" Evas 96-åriga mamma var svårt sjuk i cancer och smittades av legionella – ”värden vill mörka” Juristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande" Värden rotade igenom Emmas sopor – skickade faktura på tusen kronor: ”Helt absurt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.