Annons

Förlikning om kall lägenhet

Dalarna ​En hyresgäst i Malung har med hjälp av Hyresnämnden kommit överens med sin hyresvärd om hur en gammal tvist ska lösas. Värden ska åtgärda bland annat drag i lägenheten och en dörr som murknat. Hyresgästen ska betala ut de pengar han deponerat hos länsstyrelsen.

​Hyresgästen har vid ett flertal tillfällen påpekat för sin hyresvärd att underhållet i lägenheten är eftersatt och att det varit mycket kallt i lägenheten de två senaste vintrarna.

Hyresvärden menar att det inte alls varit så kallt som hyresgästen menar och att han inte behövt frysa om han stängt en innerdörr.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

När parterna möttes i Hyresnämnden enades de till slut om att hyresvärden ska se till att innetemperaturen är på den nivå normerna säger. Han ska också göra vissa målningsarbeten och byta en dörr som murknat.

Hyresgästen å sin sida ska betala sin värd de sammanlagt 12 000 kronor som han haft deponerade hos länsstyrelsen. Hyresgästen är också villig att gå med på en hyreshöjning som börjar gälla månadsskiftet efter det att värden utfört de arbeten som man enats om ska utföras.

Annons
Läs också Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende" Folkbokförd i bostadsrätt i 30 år – får ändå behålla hyreskontrakt Multisjuka Fatana och hennes make kastas ut – först i kö på samma lägenhet men har för låg inkomst Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.