Annons

Första steget mot bättre boendemiljö hos Bovista

Trollhättan ​Planerna för hur förvaltningsorganisationen Bovistas område i Trollhättan ska bli bättre har börjat ta form. I går träffade Hyresgästföreningens jurist Lennart Björkman företrädare för bolaget.

​Fastigheterna Plogen 1 och 2 på Kronogården i Trollhättan har varit något av en följetång hos både miljökontoret i Trollhättan och Hyresgästföreningen.
På gårdarna är det skräpigt, lekplatserna förfaller och putsen på fasaderna flagnar. Inomhus gror mögel.

Under gårdagens möte kom bolaget och Björkman överens om att följande ska åtgärdas omgående:
• Hinder och men som tidigare har påtalats från Hyresgästföreningen i enskilda ärenden.
• Trasiga lekredskap och bänkar ska repareras.
• Buskar och häckar ska klippas fortlöpande och städning ska ske i allmänutrymmena.
• Avloppssystemen skall ses över, sedan dagvattenavlopp har tätnat. 
Dessutom ska Bovista utöka kontakt- och besökstiderna för att ge bättre service.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Förutom de rent kosmetiska problemen finns det andra som är svårare att rå på. Enligt en preliminär bedömning beror största delen av bekymren i lägenheterna på skador på fasaden som gör att vatten tränger in.
Enligt gårdagens överenskommelse ska Bovista inventera bristerna och anlita en konsult som ska bedöma vilka åtgärder som krävs. Inventeringen skall vara färdig senast 1 september och en åtgärdsplan kommer att presenteras då.

Annons
Läs också Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.