Annons

Första steget mot bättre boendemiljö hos Bovista

Trollhättan ​Planerna för hur förvaltningsorganisationen Bovistas område i Trollhättan ska bli bättre har börjat ta form. I går träffade Hyresgästföreningens jurist Lennart Björkman företrädare för bolaget.

​Fastigheterna Plogen 1 och 2 på Kronogården i Trollhättan har varit något av en följetång hos både miljökontoret i Trollhättan och Hyresgästföreningen.
På gårdarna är det skräpigt, lekplatserna förfaller och putsen på fasaderna flagnar. Inomhus gror mögel.

Under gårdagens möte kom bolaget och Björkman överens om att följande ska åtgärdas omgående:
• Hinder och men som tidigare har påtalats från Hyresgästföreningen i enskilda ärenden.
• Trasiga lekredskap och bänkar ska repareras.
• Buskar och häckar ska klippas fortlöpande och städning ska ske i allmänutrymmena.
• Avloppssystemen skall ses över, sedan dagvattenavlopp har tätnat. 
Dessutom ska Bovista utöka kontakt- och besökstiderna för att ge bättre service.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förutom de rent kosmetiska problemen finns det andra som är svårare att rå på. Enligt en preliminär bedömning beror största delen av bekymren i lägenheterna på skador på fasaden som gör att vatten tränger in.
Enligt gårdagens överenskommelse ska Bovista inventera bristerna och anlita en konsult som ska bedöma vilka åtgärder som krävs. Inventeringen skall vara färdig senast 1 september och en åtgärdsplan kommer att presenteras då.

Annons
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Eva plågas av mystiskt damm - sover med munskydd: ”Det är tortyr”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.