HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förstahandskontrakt lottas ut i Västerås

Västerås Förstahandskontrakt på en studentlägenhet i city. Det kan man vinna om man deltar i en tävling som bostadsbolaget Mimer anordnar tillsammans med andra aktörer.

Inredare från Ikea har inrett och stylat en studentlägenhet på 28 kvadratmeter i centrala Västerås. Syftet är att visa hur man kan bo billigt, snyggt och smart trots att utrymmet är begränsat.

–Det handlar om att kunna utnyttja alla utrymmen i lägenheten när man bor på så liten yta. Det gäller att vara finurlig och hitta smarta funktioner. Mycket av inredningen vi använt har dubbla funktioner, till exempel skrivbord och köksbord på hjul så att man enkelt kan skapa långbord för tentafesten, säger Anette Alvin, inredare på Ikea, i ett pressmeddelande.

Läs ocksåHyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska låsUlla Öderyd Åberg till vänster med långt ljusbrunt hår, ljusgrå mössa och halsduk, mörk vinterjacka, blåjeans som är upprullade nertill och svarta kängor, lutar armen mot dörrhandtaget till porten. Till höger Inga-Britt Berg i ljusgrå kortare frisyr, glasögon, svart halsduk, ljusgrå yllekappa, blåjeans som är upprullade nertill och mörka sportskor. I förgrunden till vänster om dem syns baklyset, pakethållaren och sadeln på en cykel. Porten har ett elektroniskt lås och Ulla har haft problem att komma in med sin tagg.

Förutom förstahandskontraktet får vinnaren även inredning från Ikea till ett värde av cirka 15 000 kronor.
Projektet startades i maj av Studentkollen, som jobbar aktivt med att engagera Västerås studenter i olika sammanhang. Förutom Mimer och Ikea är även Bostads Västerås och Öbergs färg samarbetspartners.

 

Läs också Tre månaders retroaktiv hyreshöjning för Mimers hyresgäster Oenighet om 2021 års hyror: här har förhandlingarna strandat Allt fler hyresgäster kameraövervakas i Västerås Kameror fick slut på bilbränderna i bostadsområdet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.