HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fortsatta problem i Blötberget

Ludvika Trots löften om fungerande förvaltning fortsätter problemen för hyresgästerna i Blötberget. I källaren har man nu hittat döda råttor och mögel.

I Falu-Kuriren har hyresgäster berättat om en källarvåning med mögel och döda råttor i olika stadier av förrutnelse. Orsaken till osundheterna tros vara att en illa utförd sanering efter en varmvattenberedare som stått och läckt.

I oktober skedde en förlikning mellan Hyresgästföreningen och Blötbergets fastigheter AB i hyresnämnden. Bostadsföretaget lovade då att åtgärda de brister som fanns i lägenheterna. Men problemen med fukt och mögel har alltså inte upphört.

Läs ocksåHem & Hyras lus-nyhet blev en klickraket i Tyskland

Sandra Appelgren, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen i Borlänge, berättar att enkäter skickades ut till hyresgästerna i mars-april och att en besiktning kommer att ske hos hyresgäster som så önskat i slutet av den här månaden:

– Därefter ska vi göra en bedömning av vad vi kan göra och vi har kontakt med Ludvika kommun.

Blötbergets fastigheter har också haft stora problem med sin ekonomi och var nyligen mycket nära tvångslikvidation.

Läs ocksåSnart knackar HGF:s värvare dörr som vanligt: "Känns bra, vi har saknat medlemmarna"Anders Sjöberg, värvare på Hyresgästföreningen. Medlemsrekryterare utanför dörr.

– Det här är ett krångligt ärende. De betalade till exempel skulderna en dag innan de riskerade att försättas i likvidation. Vi har tät kontakt med hyresgästerna för att få veta vad som görs och inte görs i fastigheterna, säger Sandra Appelgren.

Hem & Hyra har inte lyckats få kontakt med någon representant från hyresvärden.

Läs också Dom mot tidigare HGF-ledamot överklagas – åklagaren vill se längre fängelsestraff Pensionärer blev sjuka i lägenheten – tvingades bo i husvagn Bodde tillsammans i flera år men sonen får inte ta över lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.