HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fotboll för en kvarts miljon

Göteborg Är du under 27 år, dagledig i Biskopsgården och vill träna fotboll i professionell regi? Inom kort har du chansen när det är avspark för satsningen Mötesplats fotboll.

Nu när vårvärmen kommer drar fotbollssäsongen igång på allvar. I Biskopsgården kan stadsdelens daglediga unga vuxna mellan 18 och 26 år samtidigt ta idrottsintresset till en ny nivå.

Inom kort drar nämligen Mötesplats fotboll igång – ett samarbete mellan Hyresgästföreningen, Bostadsbolaget, IFK Göteborg och Stadsmissionen.

Läs ocksåHan går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak"Regionordförande Ronny Bengtsson utanför hemmaföreningen Västra Göteborgs lokal vid Mariaplan i Majorna. Inför valet träffar han ledande politiker från samtliga 13 kommuner i regionen för att prata bostadspolitik. "Jättebra", säger han om bemötandet under turnén så här långt. "De tycker att det är ett bra initiativ från oss."

En gång i veckan ska två grupper om vardera 15 tjejer och 15 killar köra varsitt träningspass på konstgräsplanerna i stadsdelen, under professionell ledning av tränare från IFK. Tanken är att främja gemenskap, mota utanförskap och erbjuda en träffpunkt där även intresserade åskådare är välkomna.

Uttagningen av grupperna är ännu inte klar. Visar det sig att intresset är massivt får man kanske överväga fler lag, säger Jesper Bryngelsson, tf chef för lokalt utvecklingsarbete på Hyresgästföreningen.

Han hoppas att veckoträningarna ska leda till ökat samarbete med områdets lokala fotbollsklubbar, och att fler aktörer som IFK och Stadsmissionen ska etablera sig här. Ett annat mål är öppen fredagsfotboll i Sjumilahallen i höst, en slags motsvarighet till brittiska Sunday League.

Läs ocksåStorgöteborg mobiliserar inför valet – medlemsökning i fokus för Västra Sverige

– Det här är ett spännande grepp som vi gärna vill vara en del av, och som kan bidra till ökad trivsel i bostadsområdet. Många har ju en relation till fotbollen, antingen för att man spelar själv eller bara gillar fotboll. Det blir en gemensam aktivitet att samlas kring, säger Jesper Bryngelsson.

Bostadsbolaget och Hyresgästföreningen satsar drygt 250 000 kronor på fotbollsträningen under ett års tid. Pengarna tas ur en pott som tidigare avsatts för ökat boinflytande genom avtal mellan parterna.

Även Stadsmissionen bidrar ekonomiskt. Organisationen har också så kallade lotsar på plats vid planerna, för samtal eller vägledning om någon skulle behöva hjälp att hitta rätt i samhällssystemet.

Läs ocksåKritiken mot konsulterna i allmännyttan: ”Förkastligt”

RELATERAT:

Grönare gräs på Södra sidan

Miljonsatsning på skräpjakt

Läs också Konsulter på dubbla stolar när hyresrätter ombildas i Göteborg Kritik mot jätteuppgörelsen – hyresgäster fick inte vara med

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.