Annons

Från grusig skamfläck till nytt hyreshus

Uddevalla Det tog 25 år, men nu ska Uddevallas sorgebarn kvarteret Sundberg bebyggas. Våren 2017 planeras inflyttning i 80 nya Uddevallahemslägenheter.
Foto: Kajsa Wedberg
, ,

Sundbergstomten mittemellan Willys och Försäkringskassan i centrala Uddevalla har i flera decennier inte varit något annat än en sorglig grusparkering. Turerna kring kvarteret har varit många men först nu tycks en nybyggnation gå i lås. 

På fredagen lät det kommunala bostadsbolaget Uddevallahem meddela att man köpt tomten för att bygga ett hyreshus.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi klippte till, helt enkelt! sade bolagets vd Thomas Aebeloe och berättade att man betalat 27 miljoner för byggrätten och att det planerade bygget väntas gå på cirka 220 miljoner. 

Säljare är Erik Hembergs Fastighets AB, som själv hade långt framskridna planer på att bebygga tomten. Något som aldrig blev av.

Annons

– Idag är vi glada för den här affären och att Uddevalla blir av med sin sista centrala grusplan, sade Patric Westdahl från Hembergs. 

Läs ocksåAnki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant"Anki Ellegaard.

Det nya huset kommer att rymma cirka 80 hyreslägenheter. Dessutom planerar kommunen att starta ett så kallat vård- och omsorgsboende med 40 till 50 platser i byggnaden. 

– Vi har ett stort framtida behov av äldreboenden. Och att, som här, skapa en möjlighet att blanda olika boendeformer under samma tak ser vi som mycket positivt, sade socialnämndens ordförande Stefan Skoglund (S). 

Annons

Tanken är att spaden ska sättas i marken under det första kvartalet nästa år och att huset ska stå färdigt för inflyttning ungefär 18 månader senare. Hur stora lägenheterna kommer att bli och vad de får månadshyra kunde man dock inte svara på. 

Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.

– Det är frågor som vi får återkomma till, sade Thomas Aebeloe.

Läs också Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Diana jobbar för att fler ska engagera sig Värden lovar ökad trygghet - men Liam och Petra vågar inte hoppas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.