Annons

Från likkistor till bostäder

Boxholm Boxholmshus planerar att bygga upp till 14 nya lägenheter på en centralt belägen tomt på Nygatan i Boxholm.
Foto: Jenny Knutsson
En skylt och en övergiven brevlåda är det enda som finns kvar på tomten i dag. Men Boxholmhus hoppas att så fort som möjligt kunna börja bygga nya lägenheter på Solbacken, berättar driftschef Niklas Odeheim.

Efter många år med uthyrningsproblem har trenden vänt för kommunala Boxholmshus.

– Vi har inga tomma lägenheter längre och kommunen ligger på och vill att vi ska bygga, säger driftschef Niklas Odeheim.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Parallellt med ombyggnationen av det så kallade Frostlinghuset, som pågår och ska ge elva lägenheter, har bolaget inlett ytterligare ett projekt.

– Vi har anbudsförfrågan ute om att bygga nytt på Solbacken, berättar Niklas Odeheim.

Solbacken byggdes ursprungligen som likkistfabrik men har under senare år inrymt kommunal dagverksamhet. Den har nu flyttat till nya lokaler och huset har rivits.

Annons
Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.

– Det var i för dåligt skick för att rusta så vi valde att riva i stället och bygga nytt på tomten.

Exakt hur många lägenheter det blir är inte spikat ännu, men bolaget räknar med 10–14 stycken. Antalet beror på utformningen och den avgörs i sin tur utifrån de olika förslag som Boxholmshus hoppas på att få in som svar på anbudsförfrågan.

– Vi har lagt upp det lite som tävling. Men vi tänker oss någon form av parhus eller radhus med max två våningar, säger Niklas Odeheim.

Läs ocksåAnn-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”Bengt och Ann-Charlotte Wassenius, Sture och Ann-Christin Sallander, Mars, Trollhättan, Eidar, kollage, KW

14 personer står redan i kö för att hyra någon av de nya lägenheterna.

Annons

– Och då har vi inte börjat bygga än. Vi vet inte ens hur husen ska se ut.

Det är ännu för tidigt att säga när det kan bli byggstart, enligt Niklas Odeheim.

Läs också Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.