HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fritt fram för bredband i hyran

Nyheter Konkurrensverket friar det kommunala bostadsbolaget Lulebo för att det bakar in bredbandskostnaden i hyran.
Det var i februari förra året som Telenor anmälde Lulebo i Luleå och det kommunala bredbandsbolaget Lunet till Konkurrensverket. Anledningen var att Lulebo inkluderar kostnaden för bredband i hyran för sina hyresgäster, oavsett om de använder det eller ej.
 
Det snedvred konkurrensen på marknaden och stred därmed mot lagen som förbjuder kommunerna att driva verksamhet utanför den kommunala kompetensen, hävdade Telenor.
Lulebo avfärdade Telenors påstående och menade att bredband var att likna vid annan service som är inbakad i hyran, som till exempel ett kylskåp.
 
Konkurrensverket har nu kommit med sitt beslut och det går helt på Lulebos linje.
 
Eftersom Lulebo arbetar enligt en modell med öppet nät där hyresgästerna kan välja mellan olika leverantörer av tevekanaler och snabbare bredbandsuppkoppling, är valfriheten snarare större hos Lulebo än hos många andra hyresvärdar.
 
Lulebo upphandlar även sina bredbandstjänster med jämna mellanrum, vilket öppnar för andra aktörer på marknaden.
Det sammantaget leder till att Konkurrensverket avskriver ärendet.

Läs också Bredbandet stryps – från 100 till 1 megabit: "Det blir försämrat" Om 5 år kan det smarta hemmet ha flyttat in till hyresgästerna Ex-sambo tvingas betala 25 000 för hyror Därför kan du inte se Kanal 5 längre Bredbandsbråk över i Kinda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.