Annons

Gävle farligast i länet

Gävleborg ​​Hem & Hyra har med hjälp av statistik från Brå listat Sveriges farligaste kommuner. I Gävleborgs län är Gävle, inte helt oväntat, den farligaste och Nordanstig den tryggaste kommunen.

​Statistiken kommer från Brottförebyggande rådet och har gjorts på alla Sveriges kommuner. Den bygger på antal våldsbrott, misshandel, rån eller våldtäkt, som begåtts utomhus och där förövare och offer inte känner varandra.

Annons
Farligaste stadsdelen i landet är Norrmalm i Stockholms kommun och den kommun som har lägst antal våldsbrott är Robertsfors.
Gävle är på plats 44 bland de farligaste kommunerna och Nordanstig finns på plats 41 bland landets tryggaste kommuner.

Annons
Fakta: Våldsbrott i Gävleborg

Gävle                                    417Hudiksvall                           299Söderhamn                        281Bollnäs                                263Hofors                                  224Sandviken                           214Ljusdal                                189Ockelbo                               118Ovanåker                             105Nordanstig                          104

Antal våldsbrott per 100 000 invånare i Gävleborgs län 2010.

 

 

Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Grannar hamnar i skottlinjen för gängen: ”Tänk om någon kastar in en bomb!” Äldre man tog strypgrepp på grannens pojkvän – vräks Misshandlades grovt av grannen – nära att själv bli vräkt Hotade klippa av grannens fingrar – mister lägenheten Macheteman bar kniv i domstolen – terrorn fick grannar att flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.