Annons

Global resa slutade på Pride

Nyheter Magnus, Andreas och Max har just återvänt från en gemensam resa jorden runt. Åter hemma i fosterlandet sökte de upp Stockholm Pride och gick raka spåret till Hyresgästföreningens tält.- Vi kände draget från Hyresgästerna. Och så behövde jag ett plåster mot skavsåret, berättar Magnus Zaar från Stockholm.​
Andreas heter Östlund i efternamn och bor i Åkersberga, medan Max Rönnblom hör hemma i Skellefteå. Herrarna blev årets första besökare i Hyresgästföreningens tält.
– Det kommer många fler säger Natasja Mrdjanov från regionkontoret, som gillar att vara på Pride.
– Pride-besökarna är verkligen intresserade av våra frågor, oberoende av hur de själva råkar bo för tillfället.
Några minuter senare är det Johanna Rosengren och Chatarina Frejd, båda från Tidaholm, som behöver plåster.
Hyresgästföreningens tält har samma dekor som den t-banevagn som Hyresgästföreningen dekorerat och syns i den vanliga tunnelbanetrafiken. Och i den stora paraden på lördag (2 augusti) deltar Hyresgästföreningen med ett ekipage i samma utförande, den varmt röda tegelväggen.
 
Tältbesökarna har möjlighet att vid en dator göra ett snabbtest av sin egen belägenhet på bostadsmarknaden, samt vid behov skicka e-post till bostadsminister Mats Odell.
Den som om aftonen inte vill vara ensam under promenaden från festivalområdet till tunnelbanan erbjuds eskort, av Hyresgästföreningen och Lugna Gatan.
Och så var det dags för Natasja med kolleger att skriva in den första nya medlemmen. Då är festivalen tolv minuter gammal.
Tältet plockas ner söndag kväll, 3 augusti.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.