HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Göingehem och Hyresgästföreningen är överens om ny hyra

Östra Göinge I mitten av november strandade Göingehem hyresförhandlingen med Hyresgästföreningen. Nu har parterna kommit överens. Den första januari höjs hyran med en procent.

Det kommunala bostadsbolaget i Östra Göinge kom med ett av årets högsta yrkanden i landet. De begärde 4,7 procent men Hyresgästföreningen var kritiska och tyckte att 0,3 procent var tillräckligt. Det fick Göingehem att kasta in handsken och stranda förhandlingen.

Nu har de båda parterna kommit överens om en hyreshöjning på en procent från och med den första januari. Uppgörelsen är klar även för 2018. Den första januari 2018 höjs hyrorna med en procent.

Läs ocksåVärden drar in pengarna till hyresgästerna i Östra Göinge

– Med tanke på företagets ursprungliga yrkande på 4,7 procent är vi nöjda med att ha nått en uppgörelse på rimlig nivå. Som vanligt innebär uppgörelsen en kompromiss mellan företagets behov och hyresgästernas intressen, säger Peter Olsén, förhandlare vid Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Om du betalar en hyra på 6 000 kronor får du en hyreshöjning med 60 kronor i månaden. Hyreshöjningen kommer främst att gå till underhåll och höjda taxor. Den första januari i år höjde Göingehem hyrorna med 0,3 procent. Bostadsbolaget har 1450 lägenheter.

Läs också Göingehem dras med falsk Facebooksida Ny hyra klar för Fabos hyresgäster Klart med nya hyror hos Trobo Göingehem bygger på längden och tvären

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.