Annons

Göingehem dras med falsk Facebooksida

Östra Göinge Facebooksidan ser helt normal ut. Men det är den inte. I flera år har det kommunala bostadsbolaget försökt att bli av med sidan.
Denna sida är "falsk", menar Göingehem som nu vill få den stängd. I vår kommer en "äkta".

En hyresgäst frågar om värmen, en annan ifrågasätter en sliten vimpel i ett bostadsområde, en tredje frågar om någon över huvud taget är aktiv på sidan.
– Vi kan inte svara, vi har inte tillgång till sidan och försöker få den stängd, säger Lotta Bengtsdotter, marknadsansvarig på Göingehem.

Det är Eniro som har lagt upp sidan. Och Eniro säger att de har ett avtal men det nekar Göingehem till, som hänvisar till en orderbekräftelse där det uttryckligen står att de inte vill finnas på Facebook.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Första gången Göingehem plötsligt fick en Facebooksida, enligt bolaget, var redan 2014.
– Vi har fått den stängd två gånger, nu blir det den tredje.
Enligt Anders Runge, produktchef på Eniro, sålde företaget en pakettjänst 2014 där de skapade en Facebooksida till kunder. Möjligheten fanns sedan för kunderna att ta kontrollen över sidan och få dess administratörsuppgifter. Det skedde i det aktuella fallet och Eniro har sedan dess inte haft någon makt att stänga sidan. Det är möjligt att gömma sidan men, som han förstår det, måste den sedan helt tas bort för att inte dyka upp igen. Nu har Eniro vänt sig till Facebook för att de ska ta bort sidan och enligt Runge kommer så att ske men det kan ta ett par veckor.

Annons

Göingehem menar dock att de aldrig har haft några administratörsuppgifter. Under våren planerar de att starta en egen, ”äkta” Facebooksida.

Denna artikel publicerades på tisdag förmiddag. På eftermiddagen meddelade Eniro att sidan nu var borttagen.

Annons
Läs ocksåGöingehem köper villor till fattiga storfamiljer
Läs också Akelius hyresgäster startar facebooksida De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.