HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Gotlandshem säljer hus för att ha råd att renovera

Gotland Gotlandshem säljer flera fastigheter för att få loss pengar till renoveringar. Det handlar om hus som rymmer framför allt äldreboenden och gruppboenden.

Region Gotland skriver på sin hemsida att 17 fastigheter som ägs av regionen och Gotlandshem ska säljas. Enligt regionstyrelsen ordförande Åke Svensson (S) ska inte de som bor i husen påverkas.

Som skäl till försäljningen uppges att säljarna behöver frigöra pengar för olika investeringar. I regionens fall handlar det bland annat om att en ny sporthall och en gymnasieskola ska byggas. För Gotlandshem del är det renoveringsbehovet som ligger bakom.

Annons
Läs ocksåGotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästernaGotlandshems hus i Gråbo

”Gotlandshem behöver kapital för framtida underhåll av fastighetsbeståndet. Försäljningen är också en del av en långsiktig inriktning mot vanliga hyreslägenheter”, skriver Gotlandshems vd Staffan Thurgren på regionens hemsida.

De flesta av de aktuella fastigheterna finns i Visby. Övriga ligger ibland annat Klintehamn, Hemse och Slite.

Annons
Läs också Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.