HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Gotlandshem satsar på nytt kontor

Visby Gotlandshem satsar 150 miljoner kronor på att bygga ett nytt kontorshus i Visby. De nya lokalerna på A7-fältet är tänkta att stå klara om tre år.
Foto: Jenny Knutsson
Gotlandshem tänker lämna sina lokaler i Gråbo.

Allmännyttiga Gotlandshem hyr i dag sitt kontor i Visby av Kuststaden projektutveckling. Lokalen ingick i affären då drygt 880 lägenheter såldes i Gråbo för två år sedan. Om tre år går det nuvarande hyresavtalet ut och då planerar bolaget att ha skaffat ett nytt kontor.

— Vi har tittat på flera olika alternativ men vi har kommit fram till att det bästa är att bygga något nytt som är anpassat för våra behov, säger Elisabeth Kalkhäll, vd på Gotlandshem.

Den nya byggnaden är tänkt att uppföras på tomten Korpralen 1 på A7-fältet i Visby och som bolaget ska köpa in för cirka sju miljoner kronor av regionen. Under hösten ska en arkitekttävling utlysas för hur de nya lokalerna ska se ut.

Enligt Elisabeth Kalkhäll är tanken att kunna samla flera av bolagets verksamheter under ett tak, bland annat snickeri, verkstad och vaktmästare. Men byggnaden kommer också kunna inrymma andra verksamheter.

— Det kommer finnas ytor som skulle kunna nyttjas av andra verksamheter. Det skulle kunna vara en samlingslokal för hyresgäster och som skulle kunna hyras ut kvällstid. Vi är öppna för olika idéer, säger Elisabeth Kalkhäll.

Planen är att det vinnande tävlingsförslaget ska presenteras under nästa år. Därefter väntas spadtag under våren 2021 och inflyttning senast december 2022. Satsningen på nya lokaler innebär en investering på 150 miljoner kronor.

Är det värt pengarna?

— Ja, vi kan samla flera av våra verksamheter under ett tak och vi får inga ökade kostnader i och med att vi kan hyra ut ytor till andra verksamheter, förklarar Elisabeth Kalkhäll.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.