HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Grannar stoppar speljättes bostadslösning

Malmö Malmöbaserade speljätten Massives planer på att hyra ett lägenhetshotell i Limhamn går i stöpet. Åtminstone tillfälligt.
Foto: Pixabay

För att bostadsbristen inte ska stå i vägen för speljätten Massives rekryteringar av personal från andra delar av landet eller andra länder hjälper företaget till med lägenheter. Ombyggnationen av gamla Folkets hus på Sibbarp i Malmöstadsdelen Limhamn skulle bli ett sätt att få fram tillfälliga boendelösningar just för nyanställda, genom att företaget skulle hyra in sig i det planerade lägenhetshotellet.  Men grannarna motsatte sig planerna på ett lägenhetshotell. Och nu får de rätt. Enligt en dom från mark- och miljödomstolen upphävs bygglovet.

I februari i fjor beviljade Malmö stad bygglov för ett lägenhetshotell men tre grannar överklagade beslutet. En av grannarna motsatte sig bygget av takkupor på det gamla huset, några andra grannar menade att förvandlingen av huset från kontor till lägenhetshotell skulle störa. Bland annat vände man sig mot ökande biltrafik och bygget av balkonger. En av grannvillorna har dessutom en uteplats som vetter mot de planerade balkongerna och de klagade på insynen.

Läs ocksåNya siffror: Hyreslägenheter blir hotell - fortsatt stark trend

Enligt domen från mark- och miljödomstolen upphävs bygglovet. Det behövs en ändring av detaljplanen, enligt domen, eftersom den inte medger bostäder för den aktuella fastigheten.

Läs också Per får inte byta lägenhet – företagskunder går före Lena är trött på grannbyten - bor i hotellhyreshus De tjänar miljoner när hyresrätter blir hotell Bråket om hotellägenheterna: Guldkalv för värdar eller företagshjälp?

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.