Annons

Grannar vill stoppa brott

Skara Skara kommun sätter fokus på säkerhet i år. Det allmännyttiga Centrumbostäder hakar på och bjuder in till en säkerhetsvandring. – Vi vågar inte släppa ut barnen ensamma, säger småbarnsmamman Charlotte Hansén.

Charlotte Hansén går runt på Kaplansgatan tillsammans med grannar, polisen, folk från bostadsbolaget och Hyresgästföreningen.

Annons
Uppgiften är att inventera de brister i säkerhet som finns i området. Therese Andersson antecknar.
Allt för många lampor är sönder, några ger ett svagt sken, men framför allt borde det finnas fler.
– Vi vill att barnen och vi vuxna ska känna oss trygga när vi går ut, säger Therese Andersson, som bor i området och som har två barn.
Polisinspektör Hans Bergman som är med på rundvandringen tycker att området bäddar för tjuvarnas framfart som det ser ut nu. Mörker och höga buskage att gömma sig bakom.
– Här kan tjuven jobba helt ostört, säger han. Vem vågar då gå ut om man skulle höra konstiga ljud från parkeringen?
Han får medhåll av Charlotte Hansén och Therese Andersson:
– Vi skulle aldrig gå ut om vi hör något mystiskt ljud.
Vandring ska ge säker miljö
Centrumbostäder i Skara bjöd in de boende till en säkerhetsvandring en mörk oktoberkväll. Konceptet har tagits fram av SABO, Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen.
– Säkerheten är en del i vår underhållsplan. Det är inte bara att sätta igång och renovera, säger Eva Mattsson, vd på Centrumbostäder.
Hon uppmanar gruppen som samlats på bolagets kontor att kolla vilka bristerna är och göra en prioritering över vad som ska åtgärdas först. En sammanställning kommer att ske under hösten.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Brita och Thomas oroliga för brand på trygghetsboendet: "Känns livsfarligt" Kooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och risker Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Välkommen julklapp på Sofiedals trygghetsboende – hyran sänks med upp till 15 procent Hyresgästerna på trygghetsboendet i Uddevalla får inte tillbaks överhyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.