HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Grönare gräs på Södra Sidan

Göteborg För två år sedan tog ungdomar i södra Biskopsgården initiativ till en bättre fotbollsplan. Nu är den nya konstgräsplanen klar, lagom till sommarsäsongen.
, , ,

13-årige Dentin Jobe trixar med fotbollen i vårsolen på Södra Sidan, södra Biskopsgårdens nya näridrottsplats intill gamla Treröseskolan på Mildvädersgatan. Han bor i hyreshusen strax bakom kullen, och är nöjd med att numera bo granne med en så bra plan.

– Alla ville ha en fotbollsplan, den närmaste var vid Friskväderstorget. Det var den enda som hade konstgräs i hela Biskopsgården, säger han.

Läs ocksåHyresgästföreningen kräver frysta hyror i Storgöteborg

Dentin, som själv spelar högermittfältare i Häckens pojklag årgång -99, är en av de unga Hisingsbor som engagerat sig för att planen skulle bli verklighet.

Redan för två år sedan samlade Hyresgästföreningen ett 50-tal ungdomar i södra Biskopsgården för att fråga hur de ville förbättra sitt område. Svaret blev: vi vill ha en bättre fotbollsplan.

Tack vare ett samarbete mellan ungdomarna, Hyresgästföreningen, hyresvärden Willhem och kommunens park- och naturförvaltning kunde den nya konstgräsplanen nyligen invigas – som sig bör med en fotbollsturnering.

Läs ocksåFörtroendevalda hyresgästers personnummer röjda av misstagEntréskylt Hyresgästföreningens regionkontor i Göteborg

Åtta lag med fem spelare i varje gjorde upp om den lokala titeln. Dentin Jobe och hans medspelare i laget Dreamteam lyckades till slut kamma hem första pris: fem åtråvärda biljetter till Supermatchen mellan Zlatans Paris Saint-Germain och Real Madrid på Ullevi i juli.

Men till dess kommer Dentin och kompisarna att njuta av sin egen hemmaplan, som även fått nytt staket och  nya mål.

– Den är skön att spela på, recenserar Dentin. Det kommer att vara folk här varje dag!

Läs ocksåMahmoud bröt armarna i fallet - hyresvärden erbjöd ersättning mot tystnadsplikt
Läs också Turerna i Hyresgästföreningen Angered under lupp – igen Willhem höjer hyrorna för 3 700 hyresgäster i Storgöteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.