HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hageby får nya bostadskvarter

Norrköping Inom kort sätts spaden i marken för 121 nya hyreslägenheter i norra Hageby. Samtidigt finns planer på att bygga ännu fler bostäder i stadsdelen.
Foto: Grundingen Fastighets AB
Sex nya hyreshus ska byggas i kvarteret Balkongen i Hageby.

Det har varit en del turer kring planerna på nya hyreshus i norra Hageby i Norrköping. Redan 2015 vann bolaget Concent markanvisningen för kvarteret Balkongen. Men bygget kom aldrig i gång och projektet såldes sedan vidare.

Nu är det bolagen Grundingen och Lejonstaden som driver satsningen som går under namnet ”Söderport”. På tomtmarken vid Grundläggaregatan ska sex stycken hyreshus uppföras med totalt 121 lägenheter. En investering på 145 miljoner kronor.

Läs ocksåStadsdelen stryks från listan - samtidigt har brotten ökatOmrådespolisen Jonas Forssén i Klockaretorpet.

— Allt är färdigt för att kunna börja bygga. Vi siktar på att vara i gång nu under senvåren, förklarar Lars Vardheim på Lejonstaden.

Lägenheterna ska bestå av ettor, tvåor och treor och kommer hyras ut av hyresvärden Trenum, som ägs av Balder och Tredje AP-fonden. Projektet har sökt investeringsstöd och man hoppas på så sätt hålla nere hyrorna.

Trots att det byggs många hyreslägenheter för närvarande i Norrköping ser hyresvärden inga problem med att få bostäderna uthyrda.

Läs ocksåSå har Hageby blivit tryggare

— Vi tror att det finns en fortsatt stor efterfrågan på hyreslägenheter. I första etappen är det 121 lägenheter, sedan finns det möjlighet att bygga ännu mer, men det har vi inte fattat något beslut om än, förklarar Marcus Hansson, vd för Trenum.

Grundingen förfogar även över marken i grannkvarteren Altanen och Portlåset i norra Hageby och planen är att bygga totalt cirka 450 lägenheter inklusive bygget i Balkongen. Närmast pågår ansökan om bygglov i Altanen och en ändring av detaljplanen för Portlåset.

— Första etappen i Balkongen räknar vi med att stå klar till 2022. Om vi går vidare med de andra etapperna så ska de kunna stå klara till 2023, säger Lars Vardheim på Lejonstaden.

Läs ocksåAllt färre brott i utsatta områden

Påverkar situationen kring Corona era planer?

— Inte den första etappen, men Corona påverkar allt och ingen vet hur det blir. Man får ju tro att det kommer finnas efterfrågan på hyreslägenheter även framöver, säger Lars Vardheim.

Läs också Nattfotbollen vände trenden i Hageby Här öppnas nya dörrar i Hageby

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.