HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hål i duschen blev droppen

Ullared Bristerna var många i lägenheten i Ullared och det gick mycket segt för värden att fixa dem. Till sist blev en ett hål i badrumsväggen droppen.

Hyresnämnden har nu beslutat om ett åtgärdsföreläggande. Värden måste senast den första juni laga det som är sönder.
– Jag är glad att det gick som det gick. Nu hoppas jag verkligen att hyresvärden rättar sig efter beslutet, säger Lillemor Nordhöj vid Hyresgästföreningen som var hyresgästens ombud i hyresnämnden.

Det har varit en del turer i ärendet som dragit ut på tiden. Hyresgästen har själv och sedan Hyresgästföreningen krävt åtgärder. Lägenheten var full av små brister. Flera har också pö om pö åtgärdats men inte allt. Och när hyresnämnden till slut gjorde en besiktning av lägenheten konstaterades att ett hål i duschen bara var överlappat och inte på lagat på ett ”fackmannamässigt sätt”, dessutom var det annat mindre, som en spärr till ugnsluckan, som inte var lagad.

Annons
Läs ocksåTorbjörns hem en mögelhärd i två år – värden vägrade åtgärda läckanTorbjörn Larsson upptäckte den omfattande fuktskadan bakom skrivbordet i sonens rum för drygt två år sedan.

Bristerna har inte varit så allvarliga var för sig, konstaterar nämnden, men tillsammans så pass att hyresvärden nu får ett åtgärdsföreläggande. Om bristerna inte åtgärdas kan en ny ansökan om åtgärdsföreläggande lämnas in, denna gång förenat med vite.

Annons
Fakta: Vad är ett åtgärdsföreläggande?

Ett åtgärdsföreläggande beslutas av hyresnämnden. Nämnden kan förelägga hyresvärden att reparera om

lägenheten är skadad
underhållet inte skötts
om det finns hinder eller men i nyttjanderätten, inte bara av fysisk natur utan exempelvis också grannar som stör.
det finns brister i gemensamma utrymmen, exempelvis tvättstugan.

Åtgärdsföreläggandet kan förenas med vite, till exempel om en reparation inte utförs inom förelagd tid kan det medföra att värden får betala vite till staten.

Källa: hyresnamnden.se

 

Läs också Mögel trots värdens åtgärdslöfte - Nadias dotter blir sjuk av lägenheten Kvinna anklagar grannar för att störa henne – blir själv anklagad för hotbrev Hyresgäster är utan värme och varmvatten: ”Det är en mycket komplicerad situation” Pandemin hindrar svåra hyresnämndsfall - Izabelle fick leva flera år i skadad lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.