Annons

Hål i duschen blev droppen

Ullared Bristerna var många i lägenheten i Ullared och det gick mycket segt för värden att fixa dem. Till sist blev en ett hål i badrumsväggen droppen.

Hyresnämnden har nu beslutat om ett åtgärdsföreläggande. Värden måste senast den första juni laga det som är sönder.
– Jag är glad att det gick som det gick. Nu hoppas jag verkligen att hyresvärden rättar sig efter beslutet, säger Lillemor Nordhöj vid Hyresgästföreningen som var hyresgästens ombud i hyresnämnden.

Det har varit en del turer i ärendet som dragit ut på tiden. Hyresgästen har själv och sedan Hyresgästföreningen krävt åtgärder. Lägenheten var full av små brister. Flera har också pö om pö åtgärdats men inte allt. Och när hyresnämnden till slut gjorde en besiktning av lägenheten konstaterades att ett hål i duschen bara var överlappat och inte på lagat på ett ”fackmannamässigt sätt”, dessutom var det annat mindre, som en spärr till ugnsluckan, som inte var lagad.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bristerna har inte varit så allvarliga var för sig, konstaterar nämnden, men tillsammans så pass att hyresvärden nu får ett åtgärdsföreläggande. Om bristerna inte åtgärdas kan en ny ansökan om åtgärdsföreläggande lämnas in, denna gång förenat med vite.

Annons
Fakta: Vad är ett åtgärdsföreläggande?

Ett åtgärdsföreläggande beslutas av hyresnämnden. Nämnden kan förelägga hyresvärden att reparera om

lägenheten är skadad
underhållet inte skötts
om det finns hinder eller men i nyttjanderätten, inte bara av fysisk natur utan exempelvis också grannar som stör.
det finns brister i gemensamma utrymmen, exempelvis tvättstugan.

Åtgärdsföreläggandet kan förenas med vite, till exempel om en reparation inte utförs inom förelagd tid kan det medföra att värden får betala vite till staten.

Källa: hyresnamnden.se

 

Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.