Annons

Hallå där, Carola Wennmyr …

Västmanland ... projektledare för Världens bästa hyresgäster i Fagersta som tar slut vid årsskiftet.

Vad har ni åstadkommit?

– Vi har under två års tid ordnat boskolor som över 500 personer deltagit i, och event som sommarfestival, bio och bomöten. Vi har även deltagit i samarbeten med andra projekt och bjudit in till dialogkaféer.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
Carola Wennmyr

Vad har projektet betytt för deltagarna?

Annons

– Mycket, de är mycket mer trygga i vad som gäller kring rättigheter och skyldigheter i boendet nu. Både polis och Vafab, som sköter sophämtningen, har sett resultat. Det är mycket mindre sopor, de sorteras nu, och mindre bråk. Tvättstugebråken har helt upphört, det kunde vara rena slagsmålen på sina håll. Hyresvärdarna har också märkt att det har blivit lugnare och tryggare.

 

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Kommer något av det här att leva kvar efter projektets slut?

Annons

– Boskolorna kommer att leva kvar, pedagogerna som höll i dem har tagit del av materialet och kan fortsätta. Sedan har det blivit ringar på vattnet i form av att andra kommuner hört av sig och blivit inspirerade. Skinnskatteberg har haft boskolor. Andra hyresgästföreningar har också inspirerats och ska lyfta frågan i sina kommuner.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.