Annons

Halland: Hyror för tusentals kronor glöms bort

Halland ​Hyresgäster som hamnar i konflikt med värden kan välja att deponera sin hyra hos länsrätten i väntan på en lösning. Men det gäller att hålla koll på pengarna – efter tio år tillfaller de staten. Just nu riskerar två personer i länet att förlora sina pengar på det sättet.

Två fall där hyresgästerna inte begärt att få tillbaka sina deponerade pengar ligger just nu på länsstyrelsens bord. Det rör sig om hyresgäster som blivit oense med hyresvärden och som därför valt att deponera sin hyra hos länsstyrelsen. Hyrorna betalades in under 1990-talet och gränsen för hur länge de förvaras hos länsstyrelsen har passerat.

– Det rör sig om drygt 3000 kronor i vardera fallet, säger Nils-Olof Dahlborg som är avdelningsdirektör vid länsstyrelsen i Hallands län. Men det är väldigt olika från fall till fall. Oftast är det bara några tusenlappar som deponeras, men ibland pågår ju tvisterna under en lång tid och då blir det mer pengar.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Enligt Nils-Olof Dahlborg händer det någon gång varje år att pengarna glöms bort. Under 2006 var det sex hyresgäster i länet som förlorade sina pengar till staten. Någon påminnelse om att tioårsperioden passerat får man nämligen inte.
– ­Det har vi inte resurser till, säger Nils-Olof Dahlborg.

Annons
Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Boende ska skonas från hyressmäll - paus för "rättvisa hyror" Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.