HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Halland: Hyror för tusentals kronor glöms bort

Halland ​Hyresgäster som hamnar i konflikt med värden kan välja att deponera sin hyra hos länsrätten i väntan på en lösning. Men det gäller att hålla koll på pengarna – efter tio år tillfaller de staten. Just nu riskerar två personer i länet att förlora sina pengar på det sättet.

Två fall där hyresgästerna inte begärt att få tillbaka sina deponerade pengar ligger just nu på länsstyrelsens bord. Det rör sig om hyresgäster som blivit oense med hyresvärden och som därför valt att deponera sin hyra hos länsstyrelsen. Hyrorna betalades in under 1990-talet och gränsen för hur länge de förvaras hos länsstyrelsen har passerat.

– Det rör sig om drygt 3000 kronor i vardera fallet, säger Nils-Olof Dahlborg som är avdelningsdirektör vid länsstyrelsen i Hallands län. Men det är väldigt olika från fall till fall. Oftast är det bara några tusenlappar som deponeras, men ibland pågår ju tvisterna under en lång tid och då blir det mer pengar.

Läs ocksåRapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”
Enligt Nils-Olof Dahlborg händer det någon gång varje år att pengarna glöms bort. Under 2006 var det sex hyresgäster i länet som förlorade sina pengar till staten. Någon påminnelse om att tioårsperioden passerat får man nämligen inte.
– ­Det har vi inte resurser till, säger Nils-Olof Dahlborg.

Läs också Därför är tandhälsa en fråga om pengar och var du bor – Mohamed förlorade sju tänder Värden ville vräka covidsjuk 72-åring - utreddes för terrorism och penningtvätt Fiffi tog strid - fixade 200 000 kronor till sig och grannarna Hyreshöjning 2022: Så mycket vill värdarna höja din hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.