Annons

Han blir ny juridikchef i Sydost

Blekinge PG Nyström lämnar posten som förbundsjurist i Hyresgästföreningen. Från årsskiftet tillräder han som ny juridikchef i region Sydost.
Foto: Jakob Kindesjö
Enligt PG Nyström är rökförbudet ännu oprövat i hyresnämnden.

– Det känns fantastiskt bra. Man kommer tillbaka till verkligheten lite grann och får jobba mer praktiskt med juridik, det är något som jag har saknat. Jag ser det som att jag gör ett rollbyte, från att jobba på en övergripande nivå till att få jobba med mer konkret problemlösning, säger PG Nyström.

Vad kan du berätta om din bakgrund?

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag har jobbat 19 år som förbundsjurist för Hyresgästföreningen. Dessförinnan jobbade jag som kommunjurist i Uppsala i fyra år och har en del erfarenhet av kommunala bolag.

Vad ser du för utmaningar i din nya roll?

Annons

– Det är bland annat att försöka begränsa de kommunala bostadsbolagens värdeöverföringar. Kommunernas uttag riskerar att utarma bolagens ekonomi och möjligheter att bygga nytt när inte vinsterna får ligga kvar. Det ser jag som en rättvisefråga, att hyresgästerna inte ska betala för annan kommunal service genom hyrorna.

Läs ocksåBäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfartBildmontage. Joel Ahonen, gruppchef för medlemsutveckling i region sydost, gläds åt ökande medlemsantal. Regionfullmäktige i Nässjö.

– Sedan tror jag även det kan finnas ett utrymme för att jobba mer över gränserna mellan förhandling och juridik i föreningen, att man kan knyta ihop verksamhetsområdena bättre.

Var kommer du att ha din nya arbetsplats?

Annons

– Jag kommer sitta på kontoret i Linköping. Just nu bor jag i Uppsala men kommer att söka mig hit så småningom, men i början kommer det bli en del pendling, säger han.

Läs ocksåInger Borg vald till ordförande – föreningsdialoger skapade det förtroende som krävdesInger Borg, regionordförande Sydost.
Läs också Regionens medlemstapp ska fixas vid dörren Allt fler strider när hyran ska höjas: "Konfliktnivån har ökat" Ny regionordförande lämnar sina uppdrag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.