Annons

Hans-Petter Rognes blir vd för Knivstabostäder

Karlstad Efter en tid av turbulens kring vd-posten i Knivstabostäder står det klart att Hans-Petter Rognes från Stiftelsen Karlstadshus blir ny vd för bolaget.

Knivstabostäder har varit utan vd sedan i juni förra året då John Söderberg sa upp sig och blev vd för ett byggföretag. Under tiden har Stefan Lundström, vice ordförande i styrelsen, tillfälligt gått in som vd.

Men nu är det klart att Hans-Petter Rognes från Stiftelsen Karlstadshus blir ny vd från och med den 1 mars. Rognes är 45 år och  jobbar idag som verkställande direktör för stiftelsen som drivs i samarbete mellan Karlstads kommun och det kooperativa byggföretaget Riksbyggen. Stiftelsen Karlstadshus förvaltar 2600 lägenheter – betydligt många fler än Knivstabostäders knappt 500.
– Knivsta är ett dynamiskt och spännande område. Befolkningen har ökat med 50 procent sedan 2003, det är nära till Arlanda och kommunen har en av Sveriges yngsta och mest välutbildade befolkningar, säger Hans-Petter Rognes som förklaring till varför han ville byta jobb.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Vilken tror du blir den största utmaningen som vd för Knivstabostäder?
– Att fortsätta utveckla bolaget, skapa goda grannskap och få hyresgästerna att trivas. Sedan hänger det ju mycket på politiken hur bolaget utvecklas, det ska jag prata med styrelsen om, säger Rognes.

Annons
Läs också Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Sparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner Besked om ny vd för Uppsalahem väntas i nästa vecka Ängelholmshem utreds för ekobrott Bostadsbolag erbjuder småföretagare halverad hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.