Annons

Här anmäls flest fel till hyresvärdarna i Halland

Halland Har du bett värden laga en droppande kran, ett stopp eller byta ett trasigt kylskåp? Du är inte ensam. Hyresgäster hos allmännyttan i Halland anmälde 67 000 fel i sina lägenheter förra året.
Foto: Petra Martinsson
Sokol Gash, med sonen Melion, visar HFAB:s husvärd Ulf Jacobsson var det läcker under diskbänken.

Flest felanmälningar per lägenhet i Halland har HFAB, det kommunala bostadsbolaget i Halmstad. Minst har Eksta i Kungsbacka. Det visar Hem & Hyras kartläggning.
– Det naturliga svaret vore att säga att det beror på att vi har välskötta fastigheter. Ja, det kan vara en förklaring men när vi svarade på er enkät tittade vi inte på statistik som finns hos kommunen och som rör äldreboenden. Så det kan också spela in, säger ekonomichef Göran Eriksson på Eksta.
Han menar dock också att de bevisligen har välskötta fastigheter, det visar olika undersökningar.
På frågan om anmälningarna blir fler eller färre över tid tror han på en viss ökning.
– Förr dröjde det nog längre innan hyresgästerna hörde av sig. Och det är bra att man idag gör det snabbare, man ska inte bara sitta stilla i båten. Det är också bra att som fastighetsägare få veta om någonting är fel, säger Göran Eriksson.
HFAB, som är Hallands största kommunala bostadsbolag med över 10 000 lägenheter, har flest felanmälningar i Halland.
– De absolut mest förekommande felen är stopp i avlopp, droppande kranar och lås som kärvar. Cirka 9 000 av alla anmälningar hör till badrum och 11 000 till kök, säger Ulf Nilsson, affärsutveckling och kommunikationschef.
Enligt honom har antalet legat relativt stabilt över tid och det finns inga fastigheter som har fler fel än andra. Hos HFAB kan hyresgästerna anmäla via telefon, över disk eller på webben.
Läs också om Ulf Jacobsson, husvärd hos HFAB, som rycker ut mellan åtta och tio gånger per dag och fixar fel hos hyresgäster.
——————————————————————
SÅ MÅNGA FEL ANMÄLDES PER LÄGENHET
januari-november 2017

Annons
Bostadsbolag Kommun Antal felanmälningar per lägenhet
HFAB Halmstad 3,7
Varbergs Bostad Varberg 2,9
Laholmshem Laholm 2,5
Fabo Falkenberg 2,0
Hyltebostäder Hylte 1,9
Eksta Bostads AB Kungsbacka 1,2

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär I Halmstad fixar Ulf stoppet i vasken Johannas kök faller sönder - över 70 lägenheter synas i stor insats mot hyresvärd Stank från skithål och rostiga balkonger - värden svarar med att polisanmäla hyresgästerna "Inte klokt": 888 kronor för att byta ett lysrör – värden backade och sänkte priserna Därför måste gräsmattorna på Teds gård försvinna: "Annars går det åt pipsvängen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.