HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Här byggs tre nya hyreskvarter

Norrköping Lundbergs storsatsar i Norrköping. Hyresvärden bygger 392 hyreslägenheter nära industrilandskapet i centrala Norrköping. Investeringen går på cirka 800 miljoner kronor.
Foto: Skanska / Lundbergs
De planerade husen i Kvarnbacken i Norrköping.

Det handlar om totalt elva stycken punkt- och lamellhus som ska byggas på Kvarnbacken, ett tidigare avrivet område mellan Kvarngatan och St Persgatan i centrala Norrköping. Husen kommer att bli mellan sex och åtta våningar höga och innehålla totalt 392 hyreslägenheter. Storleken på lägenheterna blir allt från ettor till femmor, med övervikt på tvåor och treor.

– Norrköping har en väldigt positiv utveckling och nu ser vi möjlighet att göra något av det här intressanta området. Det är ett väldigt bra läge. Det kommer att bli lite av en brygga mellan industrilandskapet och staden, där det både finns en lugn miljö och närhet till stadspuls, säger Peter Whass, vd för Fastighets AB LE Lundberg. 

Läs ocksåHyreshus får nya hemliga ägare

Lundbergs har gett Skanska uppdraget att bebygga de tre kvarteren som ligger precis intill Industrilandskapet och Motala ström. Förutom bostadshusen kommer även en allmän parkmiljö att skapas i området. Tanken är att de nya husen ska miljöcertifieras och varje lägenhet kommer bland annat få invidiuell mätning av varmvatten. Vilka hyror det blir är ännu inte klart.

– Jag skulle tro att hyrorna kommer att hamna i nivå med de vi har i Spinnrocken, säger Peter Whass.

Närmast väntar ansökningar om bygglov, vilket bolaget räknar med att skicka in under nästa vecka. Förhoppningen är att bygget kan starta redan vid årsskiftet. Schakt- och markarbeten är igång sedan tidigare.

Läs ocksåUnga lockas till Kvarnbacken

– Det här projektet kommer att pågå fram till hösten 2019 och där inflyttning kommer ske etappvis från maj 2018, förklarar Peter Whass.

Läs också Klart med nya Norrköpingshyror Skötsel påverkar Norrköpingshyror Bankpalats ska få nya bostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.