Annons

Unga lockas till Kvarnbacken

Norrköping I maj blir de första lägenheterna i kvarteret Kvarnbacken klara för inflyttning. Det är framförallt många 80- och 90-talister som vill flytta dit, berättar hyresvärden Lundbergs.

Bostadsbyggandet i kvarteret Kvarnbacken i centrala Norrköping börjar att närma sig slutfasen. På den tidigare rivningstomten håller tio stycken flervåningshus med totalt 392 hyreslägenheter på att färdigställas. Första etappen med 68 lägenheter ska stå klar för inflyttning om drygt en månad.

— Tidplanen ser ut att hålla. Vi kommer att släppa cirka 70 lägenheter i taget med löpande inflyttning fram till sommaren 2019 då hela kvarteret ska stå klart, förklarar Jonas Thyrsson, projektledare på Lundbergs.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lägenheterna släpps successivt för intresseanmälningar. Till den första etappen anmälde sig cirka 750 personer, vilket motsvarar cirka 10-15 sökande per lägenhet. Lundbergs räknade med att äldre villaägare skulle utgöra en större del av målgruppen, men det visade sig inte stämma.

— Vi trodde att den stora målgruppen skulle vara 55 plus, men det är framförallt många yngre, särskilt 80- och 90-talister som vill flytta hit. Det har blivit tuffare att komma in på bostadsmarknaden om man ska köpa en bostad, så det kan vara en förklaring att man väljer en hyresbostad i stället, förklarar Jonas Thyrsson.

Annons

Under våren har det ordnats flera visningar av de nya lägenheterna. Charlotte Forssén och hennes dotter Julia, som bor i Norrköping, var där och kollade på det nya området. Till sommaren flyttar Julia in en av de nybyggda ettorna.

Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping

— Det är svårt att hitta något ledigt, men här gick det bra och det blir min första egna lägenhet. Det är kul att flytta in i något som är helt nytt, säger Julia Forssén.

— Hon har fyllt 20 år så det är väl naturligt att hon flyttar hemifrån, men det blir inte så långt ifrån där vi bor nu. Så vi kommer ju ses ofta, säger Charlotte Forssén.

Snitthyran för de nybyggda lägenheterna ligger på 1 838 kronor per kvadratmeter och år. För Julias del innebär det att ettan på 48 kvadratmeter får en hyra på drygt 7 500 kronor i månaden.

Annons
Läs ocksåHyreshus får nya hemliga ägare

— Det är mycket pengar, men vi kommer vara två som delar på hyran så det kommer gå bra, säger Julia.

 

Läs också Klart med nya Norrköpingshyror Skötsel påverkar Norrköpingshyror Bankpalats ska få nya bostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.