Annons

Här ska utemiljön snyggas till

Linköping När Willhem renoverar utemiljön i Skäggetorp får hyresgästerna vara med och bestämma vad som ska göras. Det är ett omfattande arbete som pågår under lång tid.
Foto: Jenny Knutsson
Till våren ska det finnas boulebana och grillplatser här vid Väpnaregatan, visar Cenneth Lundin.

– Här blir det boulebana och där borta grillplatser med två fasta grillar och återvinningskärl för engångsgrillar.

Cenneth Lundin, hyresgäst på Väpnaregatan i Skäggetorp, visar och förklarar. Tillsammans med flera av sina grannar är han djupt involverad i den förändring som sker i området och just den här gården är bara ett exempel. Hyresvärden Willhem restaurerar utemiljön och hyresgästerna har bjudits in att vara med och tycka till. Cenneth tog chansen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det är flera olika grupper som är med och jobbar. I den här är vi fem, sex stycken, berättar han.

Det har blivit många möten och rundvandringar i området tillsammans med värden. Bristfällig belysning och växtlighet som har blivit för frodig har pekats ut och åtgärdas. Den närmaste veckan väntas grävarbeten påbörjas där den nya boulebanan ska ligga.

– Det är bara synd att det tagit så lång tid. Jag hade hoppats att det skulle gå att spela på banan redan i somras. Det har varit en del personalbyten hos Willhem och så har budgetarbetet tagit tid och det har drabbat oss här, säger Cenneth Lundin.

Läs ocksåHyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar

Men bättre sent än aldrig, resonerar han och är fortfarande nöjd över att insatser är på gång och att han får vara med och tycka till.

Annons

Flera lekplatser tas bort. Vad tycker hyresgästerna om det?

– När miljonprogramsområdena byggdes gjorde man lekplatser överallt. I dag finns det flera som inte används och på en del har gungorna plockats ner för att de inte är godkända längre, så några kan nog tas bort. Men inte alla, säger Cenneth Lundin.

Läs ocksåKyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronorEn tvådelad bild där den ena halvan visar ett tomt, öppet kylskåp och den andra halvan en hand som håller i svenska sedlar.

Jonas Härnbro, arbetsledare för utemiljön hos Willhem, berättar att projektet genomförs i flera steg.

– Under fas ett tog vi bort mycket buskar och kantsten. Tanken är att skapa trygghet i området. Snart sätter vi spaden i jorden för fas två, som handlar om att bygga upp miljön igen och göra den lite roligare än tidigare, förklarar han.

Enligt Jonas Härnbro finns det mycket att göra, framför allt med att ta hand om växtligheten som fått breda ut sig genom årens lopp, även innan Willhem tog över området för några år sedan.

Annons

– Det finns ett stort behov av att restaurera utemiljön, säger han.

Till våren ska delen där Cenneth Lundin bor vara klar att invigas och boulebanan vara redo för spel.

– Då får vi ha en invigningsfest, säger han.

Läs också Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Willhem återbetalar överhyra i Trollhättan - "Skönt att de tar sitt förnuft till fånga"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.