Annons

Hårt tryck i Boxholm – nu försvinner turistlägenheterna

Boxholm Boxholmshus hinner inte bygga nytt tillräckligt snabbt för att möta behovet av fler bostäder. Därför offrar nu bolaget sina turistlägenheter.

Turistlägenheterna finns i flera av Boxholmshus bostadsområden och är till för personer på tillfälligt besök, till exempel i tjänsten eller för att hälsa på någon. Lägenheterna är möblerade. De har också fungerat som evakueringsbostäder när hyresgäster hos Boxholmshus tillfälligt tvingas lämna sina lägenheter på grund av exempelvis omfattande renovering.

– Egentligen behöver vi ha turistlägenheterna kvar. Men trycket är hårt på oss just nu. Kommunen är på oss om att vi måste bygga mer, men vi hinner inte bygga i den utsträckning som behövs, säger Inger Gustafsson, bovärd hos Boxholmshus.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Om en dryg månad är ombyggnationen av det så kallade Frostlinghuset klar och elva nya lägenheter blir tillgängliga. Dessutom har Boxholmshus dragit i gång bygget av tolv lägenheter på Nygatan. Men det räcker inte.

Tre turistlägenheter på Bjursdalsvägen 15 har redan gjorts om till vanliga lägenheter. Nu står tre stycken på Storgatan på tur att hyras ut med vanliga kontrakt.

Annons

– Sedan har vi en kvar på Dalgårdsgatan och tre små lägenheter på Storgatan, säger Inger Gustafsson.

Läs ocksåDyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat"

Dessa behålls som turistlägenheter tills vidare. Boxholmshus har också ett par anhörigrum för tillfällig uthyrning i anslutning till seniorboenden, men där saknas kök så de kan inte hyras ut som permanenta bostäder.

– Situationen har ändrat sig väldigt mycket för oss. Vi har inga tomma lägenheter i dag och stor efterfrågan, konstaterar Inger Gustafsson.

Annons

Om läget skulle förändras framöver kan de aktuella bostäderna bli turistlägenheter igen.

Läs ocksåNya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö"
Läs också Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Tranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea" Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.